”Riisisuklaa” (maidoton, sokeriton, vegaani)

Minun lapsuudessa joskus 80-luvulla oli keltaisessa kääressä mitä parahinta (edesmenneen mummoni sanonta parhaudelle) 😀 riisisuklaata. Muistelen että kyseessä oli Chymoksen levy, joka muistaakseni myytiin jollekin muulle yritykselle(?) reseptiä muutettiin eikä se enää koskaan maistunut samalta. Muistan kyllä lapsuudesta monta muutakin makua. Onko sinulla muistoissa tällaisia herkkuja, jotka ovat jo poistuneet valikoimista, mutta erityisesti kaipaat?

Viime vuosina on karkki-, jäätelö- ja keksihyllyille  ilmestynyt uudestaan paljon ns. retromakuja, mutta mitä niitä olen sattunut joissakin tilaisuuksissa maistamaan en voi kyllä sanoa yhdekään kohdalla, että ne olisi enää maistuneet samalta. Liekkö aika vain kullannut muistot, vai tehtiinkö ne ennen oikeasti paremmin? 🙂 Koska maitosuklaa ei maistu enää ihan vilpittömän aidon oikeasti suussani enää hyvältä olen siirtynyt tumman suklaan ystäviin ja vielä tarkemmin sanottuna raakasuklaan ystäviin.

Idea näihin raakasuklaa riisisuklaisiin syntyi siitä, kun löysin sattumoisin Lidlistä (vegaaneillekin sopivia maidottomia) tummalla suklaalla päällystettyjä riisikakkuja (toooodella hyviä), jotka omassa suussani maistuivat paljolti riisisuklaalta! Halusin tehdä riisisuklaata vielä raakasuklaasta. Joten alla resepti.

20151102_142931

20151102_142743

 • 3-4 kpl riisikakkuja murennettuna
 • n. 1 dl kaakaovoita, voit kokeilla korvata puolet kaakaovoista myös Foodinin kookosmannalla
 • n. 0,5 dl raakakaakaojauhetta
 • n. 1-2 rkl kookossokeria
 • ripaus vaniljajauhetta
 • (1,5 rkl tocoa)
 • Halutessasi valuta pinnalle raitoina sokeritonta cashew- tai maapähkinävoita

Murenna riisikakut pieneen astiaan/vuokaan. Sulata kaakaovoi/kookosmanna hennossa vesihauteessa (varo kuumentamasta yli 42 asteiseksi), lisää sekaan kaakao ja makeutus ja vaniljajauhe (sekä toco). Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa lisää kaakaota tai makeutusta. Kaada suklaa murennettujen riisikakkujen päälle ja nosta astia hetkeksi pakkaseen, jotta suklaa ehtii jähmettyä.

Kommentit (6)
 1. No tästäpä viikonlopuksi herkkuja! Kiitos ideasta! 🙂

  1. Terveelliset Herkut
   6.11.2015, 13:07

   kiitos <3 makoisaa viikonloppua sinne!

 2. Hei, voiko kookosokerin korvata hunajalla? 🙂

  1. Terveelliset Herkut
   9.11.2015, 20:44

   Juu kyllä raakasuklaan voi hyvin makeuttaa myös hunajalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *