Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Ras al Khaimah lapsen kanssa

*Kaupallinen yhteistyö Asus

IMG_098920160121_172059

IMG_0984

Aaaah, Loma on nyt lomailtu! Aurinko ja lämpimät kelit tekivät tehtävänsä ja tuntuu että on taas ihan eri tavalla virtaa kun on hetken saanut vain olla. Olimme viime viikon lomalla ystäväperheen kanssa Ras Al Khaimahissa, joka on Yhdistyneitten Arabiemiraattien yksi seitsemästä emiraatissa. Kyseiseen paikkaan tehdään paljon valmismatkoja myös kotimaisten matkanjärjestäjien toimesta, mutta meidän tapauksessa lennot ja hotelli erikseen varattuna tuli paljon edullisemmaksi.

Lensimme Helsingistä suoraan Dubaihin, josta meidät nouti hotellilta etukäteen varattu autonkuljettaja. Lentoaika oli mukavat kuusi tuntia, joten jos haluat melko takuuvarmaa aurinkoa lyhyen matkan päässä kannattaa harkita Arabiemiraatteja. Ras Al Khaimah on noin 85 kilometrin päässä Dubaista ja matka suoriutuu varsin vikkelästi monikaistaisia moottoriteitä pitkin alta tunnissa, mikäli kyseessä ei ole ruuhka-aika. Ruuhkassa aikaa saa varata kaksi-kolme kertaa enemmän. Koska tuoreessa muistissa oli vielä syksyn Shangain kaupunkiloma halusimme tältä lomalta ehdottomasti vain rentoa olemista ja koska mukana oli myös meidän 2,5 vuotias Jooa poika valitsimme hotellista all-inclusive paketin. Tämä osoittautuikin hyväksi valinnaksi, sillä lähimpiin ravintoloihin hotellistamme olisi ollut noin viiden kilometrin matka.

Mukana meillä oli Asukselta joulukuussa saamani joululahja Asus ZenPad 10 joka toimi mainiosti viihdyttäjänä myös lapselle niin lentokoneessa kuin altaallakin. Tabletissa on lisävarusteena näppis johon on yhdistetty vielä omat kaiuttimet, joten tästä piisaa kuunnella musiikkia! Näitä pädejä löytyy 7-, 8- ja 10-tuuman kokoisena. Lisätietoja osoitteesta http://asusnordic.com/fi/#Z300 .Hotellialueella oli käytössä ilmainen wifi, joten padilta tuli näppärästi tarkastettua kotimaan uutisia ja muuta lukemista altaalla loikoilun aikana.

Screenshot_2016-01-28-13-43-26

Lapselle oli ladattu muutama sovellus jotka viihdyttivät lennolla
Lapselle oli ladattu muutama sovellus jotka viihdyttivät lennolla, kuvanlaatu näissä näytöissä on erinomainen.
Padilta tuli katsottua muutamat videot myös altaalla.
Padilta tuli katsottua muutamat videot myös altaalla. ZenPad toimii android-käyttöjärjestelmällä joten sovelluksia eri käyttötarkoituksiin löytyy runsaasti.

Hotellimme oli Doubletree Hilton Resort & Spa Marjan Island joka oli ihan ok hotelli. Yleisiltä tiloiltaan ihan toimiva, lapset oli huomioitu hyvin, mutta palvelutasossa olisi parantamisen varaa. Hotellin työntekijöillä oli hieman epäselvää mitkä ravintolat kuuluvat all inclusive pakettiin ja mitkä eivät, myöskin tilaukset unohtuivat tämän tästä, huoneista puuttui puhtaat pyyhkeet tai milloin wc-paperi. Mutta onneksi nämä olivat pikkujuttuja ja loma meni kokonaisuudessaan oikein hyvin! Hotellin kaikki tilat olivat oikein siistejä ja meidän huone oli varsin tilava pienellä olohuoneella ja parvekkeella varustettu, kun taas ystäväpariskunnan saman hintainen huone oli puolet pienempi ja käytännössä sinne mahtui pelkkä sänky, myöskin parveke oli niin pieni ettei siellä mahtunut oleskelemaan..näköalat olivat ainoastaan ehkä hieman paremmat, vaikkei meidänkään näkymissä mitään valittamista ollut!

näkymät meidän parvekkeelta
näkymät meidän parvekkeelta
Hotellissa oli 2 suurta uima-allasaluetta sekä lisäksi pienempi allas lapsille
Hotellissa oli 2 suurta uima-allasaluetta sekä lisäksi pienempi allas lapsille

20160122_08503520160122_08504320160122_08485820160122_08490420160122_08484720160122_085452

Ruoka oli ainakin allekirjoittaneelle oikein mieleistä, pidin kovasti siitä että erityisesti salaattipöydistä löytyi paljon linssejä, papuja, herneitä, hummusta ja ihanasti maustettuja munakoisoja ja muita kasviksia. Pääruoat olivat pitkään haudutettuja lihapatoja (lammasta tai nautaa), vaihtoehtoina löytyi aina myös paistettua kalaa, keittoja ja tofua toki tarjolla oli myös perinteiset pizzat jne. sekä omat pöydät löytyivät myös aasialaisen ruoan ystäville..jälkiruokapöydistä puhumattakaan. Myöskin tuoreita hedelmiä oli tarjolla pitkin päivää. Altaalla tarjottava snack-ruoka oli pizzaa ja hampurilaista sekä lämpimiä panineja tai caesar-salaattia.

Tyypillinen aamiainen; luonnonjogurttia, hedelmiä, mangomehua, siemenleipää ja kananmuna
Tyypillinen aamiainen; luonnonjogurttia, hedelmiä, mangomehua, siemenleipää, kasviksia ja kananmuna
kahvi oli todella hyvää ja pienen kivan lisän toi maitovaahtoon tehdyt kivat kuviot
kahvi oli todella hyvää ja pienen kivan lisän toi maitovaahtoon tehdyt kivat kuviot

20160122_111612

Linssejä ja papuja oli käytetty monipuolisesti salaateissa
Linssejä ja papuja oli käytetty monipuolisesti salaateissa

20160122_19354420160122_19352620160122_193503

20160122_193554

Hotellista löytyi myös hyvä kuntosali jossa kävimme joka päivä pienet reippailut tekemässä, ehtipähän ruoka sulaa hieman! Nyt kyllä huomaa että viikko on tullut syötyä enemmän, sillä normaaliin ruokarytmiin (ja annoskokoihin) siirtyminen on tuottanut ainakin ensimmäisten päivien aikana pienoista tuskaa, tuntuu että koko ajan olisi kauhea nälkä!

Kuva: http://doubletree3.hilton.com/en/hotels/uae/doubletree-by-hilton-resort-and-spa-marjan-island-RKTMIDI/index.html?WT.mc_id=zELWAKN0EMEA1DT2DMH3LocalSearch4DGGenericx6RKTMIDI
Kuva: http://doubletree3.hilton.com/en/hotels/uae/doubletree-by-hilton-resort-and-spa-marjan-island-RKTMIDI/index.html?WT.mc_id=zELWAKN0EMEA1DT2DMH3LocalSearch4DGGenericx6RKTMIDI

Hotellialue on varsin uutta ja alueelle rakennetaan vielä paljon uusia hotelleja. meidän hotellissa oli myös lapsen (ja ehkä aikuistenkin iloksi) hieno merirosvolaiva kunnon vesiliukumäillä varustettuna. Lämpötila altaissa oli lähes +30 astetta, joten meidän Jooakin viihtyi lämpimisä vesissä pitkään. Merivesi oli vielä varsin kylmää ja kävin vain hieman kahlailemassa. Rannalta tuli kyllä lapsen kanssa kerättyä useat simpukat.

Merirosvolaivasta löytyi useampi liukumäki
Merirosvolaivasta löytyi useampi liukumäki

20160120_12284820160120_121940

Aamupäivisin oli järjestty ohjattua allasjumppaa
Aamupäivisin oli järjestty ohjattua allasjumppaa
Iso hyvin hoidettu leikkialue lapsille (lisäksi hotellin sisätiloista löytyi pienemmät leikkitilat)
Iso hyvin hoidettu leikkialue lapsille (lisäksi hotellin sisätiloista löytyi pienemmät leikkitilat)
20160122_120713
Rannalla jalassa pehmeät uimakengät, joissa hiekka ei polta eikä kivet ja simpukat paina jalkapohjiin.
pienen pieniä simpukoita rantahiekassa
pienen pieniä simpukoita rantahiekassa

20160122_120808

Loma oli varmasti kovin mieluinen myös lapselle, kelit olivat juuri sopivat +26-27 astetta koko viikon. Keli ei ollut missään vaiheessa tukala vaan koko päivän jaksoi helposti olla ulkona. Yöt olivat varsin kylmiä ja lämpötilä laski usein lähelle +15 astetta.  Hyvällä suojakertoimella ja pään ja silmien suojauksella ei aurinko myöskään päässyt tekemään tuhojaan valkoisille talvi-ihoillemme. Viikon loma kyseissä kohteessa oli meidän sakille varsin riittävä. Kiva paikka, mutta ensi kerralla sitten kohti uusia seikkailuja.

Kommentit (2)

 1. Hymy

  Hei!
  Olemme juuri suunnittelemassa lomaa kyseiseen hotelliin 4-ja 1-vuotiaiden kanssa. Jotenkin postauksesta ei jäänyt kovin ylistävää kuvaa paikasta 😀 Oliko liian tylsä vai miten jäi sellainen kuva että et suosittelisi? 😀

  Yt. Hymy

 2. Terveelliset Herkut

  Heippa, voi ei toivottavasti en kirjoittanut liian negatiivisesti paikasta sillä kyllähän se täytti hyvän loman kriteerit oikein hyvin. Paikka on tosiaan oikein kiva erityisesti lapsiperheille sillä kiva lastenallaspuoli ja iso leikkikenttä. Tuosta reissusta on jo nyt kohta kolmisen vuotta aikaa niin varmasti myös alue on kehittynyt paljon ja sinne on ilmaantunut uusia hotelleja ja kauppoja(?) ja ehkä muita aktiviteetteja lähettyville. Muutoinhan tuo on aika syrjässä, joten ilman all inclusive pakettia ruokapaikkojen hakemiseen (ainakin silloin) olisi mennyt pienen lapsen kanssa ehkä tolkuttomasti aikaa.

  Hotellihuoneiden tasossa oli tosiaan hieman eroja (meillä suuri parveekkellinen jossa oh samassa ja ystäväpariskunnalla huoneessa oli pelkkä sänky vaikka hinta sama). Osa henkilökunnasta oli myös hieman osaamatonta mutta noi nyt on pikku juttuja .Hotelli oli oikein siisti ja hyvät monipuoliset ruokavalikoimat. Itse antaisin tolle pisteet 3,5/5

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *