Raikas turvotusta poistava inkivääri-ananas parfait (sokeriton, maidoton)

20151229_163602

20151229_163348

Hei hei!

Huomenna on tämän vuoden viimeinen päivä! Mitä kuuluu sinun uudenvuoden suunnitelmiisi? Vuosi sitten blogia aloitellessani kerroin kuinka meillä on joka vuotinen ruokaperinne ystävien kera, valitsemme siis maan tai ruoka-aineen ja valmistamme uudenvuodenaaton aterian sen ympärille. Viime vuonna valitsimme Ranskan ja tänä vuonna matkustamme uudestaan makumatkalle Meksikoon. Pöydät täyttynevät tacojen, tortilloiden, salsojen ja guagamolejen sekä voimakkaiden chilien ja mausteiden ja raikkaiden salaattien antimista.

Jälkiruoaksi tarjolla on erilaisia jäätelöitä, tältä pohjalta syntyi myös ajatus raikkaasta inkivääri-ananas parfaitista, joka on myös maidoton ja poistaa tehokkaasti turvotusta.

Ainesosina siis ananas ja inkivääri!

ananas sisältää tärkeitä vitamiineja, kuten A- ja C-vitamiinia. Ananaksessa on myös muun muassa kaliumia, kalsiumia, rautaa, tiamiinia, folaattia ja magnesiumia. Ananas sisältää myös bromelaiinia, jonka on todettu lievittävän tulehduksia ja turvotuksia sekä kipua, bromelaiini auttaa muuten myös mustelmien paranemiseen! Hedelmät jotka sisältävät runsaasti kaliumia edesauttavat myös alentamaan verenpainetta. C-vitamiini auttaa myös kollageenin muodostamista.

inkivääri, josta on kuluneen vuoden aikana muodostunut oma lempparini, on trooppisilla alueilla viihtyvä ruohokasvi, josta pääosin käytetään sen juurta. Jos sinulla on kipu- tai vilustumisoireita, syö inkivääriä! Inkivääri auttaa myös suojaamaan ihoa ikääntymiseltä. Inkivääri kiihdyttää pintaverenkiertoa, lisää hikoilua ja nopeuttaa nesteen poistumista, täten se myös viilentää kehon lämpötilaa ja vähentää turvotuksia. Niveltulehdusten hoidossa inkivääristä on apua kivun ja tulehduksen hillitsemisessä sekä nivelten liikkuvuuden parantamisessa. Teho ei ole aivan yhtä hyvä kuin tulehduskipulääkkeillä, mutta se sopii esimerkiksi reuman tukihoidoksi.

20151229_163313

 

20151229_163546

20151229_163441

Turvotusta poistava ananas-inkivääri parfait

 • 1 kokonainen ananas
 • 1 rkl inkivääriä
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
 • 1,5 dl kaurakermaa

Kuori ja paloittele ananas (poista myös ananaksen keskeltä kova puumainen osio). Sekoita tehosekoittimessa ananas, kuorittu (ja raastettu) inkivääri, sitruunan raaste, mehu ja kaurakerma.Koska ananakset ovat nyt ihanan mehukkaita ja maukkaita, en käyttänyt parfaittiin ylimääräistä makeutusta. Pakasta parhait kannellisessa (miel. lasisessa) astiassa, kunnes se on jäätynyt.

 

Lähde: terve.fi, anna.fi, wikipedia, yle.fi

 

Kommentit (3)
 1. Olipa hyvää, kiitos! Käytin kookosmaitoa joka sopi kuin nenä päähän ja teki tästä Pina Colada-henkisen 🙂
  Hyvää Uutta Vuotta!

 2. Terveelliset Herkut
  31.12.2015, 10:52

  Kiitos, kiva kuulla! Kookosmaito sopii varmasti myös todella hyvin <3 Oikein hyvää uutta vuotta myös sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *