Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Raikas sitruunasmoothie

20160228_10291420160228_102927

When life gives you lemons, make smoothie

Sitruuna on haastava raaka-aine raakana, sillä kitkeryydessään se se helposti tuntuu ikenissä ja kitalaessa saakka eikä sitä kuitenkaan haluaisi upottaa sokeriin makeuden saamiseksi. Tässä smoothiessa sitruunan raikkaus maistuu, mutta ei kitkeränä. En halunnut laittaa smoothien sekaan muita hedelmiä sillä halusin aidon oikeasti sen maistuvan sitruunaiselta, herkulliselta. ja tätä se myöskin on!!

Sitruunalla on paljon terveysvaikutuksia. Osa lukijoista varmasti on myös aloittanut päivänsä sitruunavedellä? Sillä sitruuna laittaa aineenvaihdunnan käyntiin ja poistaen kuona-aineita ja puhdistaen samalla ylimääräisiä nesteitä kehosta. Sitruuna myös nostaa virtsan sitraattitasoja (jo puolikkaan sitruunan mehu päivässä riittää) ja ehkäisee täten myös munuasikiviä. Sitruunan happamuus voi helposti vaurioittaa hampaan kiillettä joten hampaita ei kannata harjata heti sitruunaveden nauttimisen jälkeen.

*Smoothien pinnalla on aivan superherkullista kuorittua hampunsiementä, joka on ravintoarvoiltaan erinomaista. Hampunsiemenet soveltuvat käytettäviksi sellaisenaan, esimerkiksi smoothiessa, puuroissa, rahkojen ja jogurttien päällä. Maku on hyvin mieto ja muistuttaa pähkinärouhetta.

Hampunsiemenet sisältävät proteiinia jopa 35%, hiilihydraatteja 12% ja rasvoja 47%. Hampunsiemen sisältää kolme kertaa enemmän E-vitamiinia kuin pellavansiemen, se sisältää myös lehtivihreää, lesitiiniä sekä omega 3 ja omega 6 rasvahappoja (1:3-:1-4).

Sitruuna-smoothie

 • 1-2 tl raastettua sitruunan kuorta
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1 banaani
 • 1,5 dl luonnonjogurttia (tai maidotonta kaura- tms. jogurttia)
 • 2 rkl tuoretta minttua
 • jäitä

Pinnalla kuorittuja hampunsiemeniä*

20160228_102934

Kommentit (2)

 1. Outi Karita

  Mmm… Tämmöistä voisikin testata 🙂

  • Terveelliset Herkut

   🙂 toivottavasti maistuu!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *