Proteiinipitoinen paneer-juusto paistetun ananaksen kera

Kevät ja kesä tulee ja kohta pääsee taas aloittamaan grillikauden! Ootan ihan suunnattomasti et pääsis grillailemaan kasviksia, kalaa, kanaa ja erityisesti ananasta ja halloum-juustoa, jotenkin se grilli tuo näihin kaikkiin ruokiin ihan oman mausteensa. Kun nyt näin pienellä aasin sillalla päästiin tuohon halloum-juustoon niin halusin tulla vinkkaamaan sulle tästä Apetinan uudesta paneer-juustosta joka muistuttaa hyvin paljon halloum-juustoa.

Halloum on ihan parasta grillattuna, narskuvaa ja venynää juustoa, mutta useimmat halloum-juustot on myös tolkuttoman suolaisia (ja niitä kannattaisikin aina pestä tai hetki liottaa vedessä ylimääräisen suolan poistamiseksi). Tää Apetinan uus paneer juusto on itseasiassa aika mauton ja siinä sen parhaus piileekin, että se on helppo itse maustaa sopivaksi, sillä tämä juusto imee sienen lailla makuja itseensä. Vaikka kyseessä on intiasta peräisin oleva juustoherkku itsellä siitä ihan ensimmäisenä tuli jostain syystä mieleen halloum, vaikka tämä juusto ei ihan samaan tapaan sulakaan paistettaessa. Paneer juustoa on helppo myös muotoilla, joten siitä voi tehdä vaikka pyöryköitä, tai kuten sitä intialaisessa keittiössä käytetään murustettuna jauhelihan tapaan.

En nyt jaksanut odottaa grillikauteen vaan paistoin juuston paistinpannulla tilkassa öljyä. Leikkelin paneer juuston siivuiksi ja maustoin suolalla ja ripauksella cayennepippuria. Lisäksi paistoin ananasta ja tein tuohon päälle vielä kombon paprikasta ja tuoreesta chilistä, myös esimerkiksi chilihillo tai salsa sopisi tähän erinomaisesti. Tätä juustoa kannattaa kokeilla myös tofun tapaan esimerkiksi wokeissa ja padoissa, tai vaikka piirakoissa. Lisää reseptivinkkejä löytyy esimerkiksi Apetinan sivuilta.

tulee varmasti kuulumaan omalle lautaselle myös jatkossa ja meinaan kyllä kokeilla myös grillin kautta,, esimerkiksi vartaissa, veikkaan että maku vain paranee!

Tämä paneer juusto sisältää proteiinia peräti 22 grammaa 100 grammassa. (Rasvaa 8g (joista tyydyttynyttä 5,1 grammaa ja hiilihydraatteja 3.2. grammaa)

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *