Proteiinipitoinen mustikkarahkapiirakka

Markkinoilla on varsinainen proteiinivillitys, kauppojen hyllyt pursuavat proteiinipatukoita, pirtelöitä, rahkoja, jäätelöitä ja yhtä sun toista tuotetta johon on lisätty maaginen proteiini-sana. Proteiinien tärkeyttä on toitotettu meille eri medioiden kautta, syö riittävästi proteiinia! Ja totta kai, kyllä olen myös itse kiinnittänyt huomiota omaan proteiinin saantiini.

Minulla on silti hieman kaksijakoiset tunteet näihin proteiinivalmisteisiin, jotka vilisevät lisä- ja säilöntäaineita, puhumattakaan makeutusaineista ja lisätystä sokerista. Päivittäiset proteiinit on hyvä saada ihan oikeasta ruoasta kuten kanasta, lihasta, kananmunista tai maitotuotteista. Unohtamatta erittäin tärkeitä kasvikunnan proteiineja kuten esimerkiksi papuja, pähkinöitä ja siemeniä.

Käytätkö sinä jotain proteiinivalmisteita, vai syötkö proteiinisi oikean ruoan kautta? Minä kyllä kiireisenä päivänä saatan silloin tällöin napata proteiinipatukan välipalaksi ja palautusjuomana käytän kuntosalin jälkeen heraproteiinia. Muutoin pyrin saamaan proteiinini ihan oikeasta ruoasta. Kuten mikä tahansa ruoka-aine jos sitä syö yli energiankulutuksen varastoituu se, siksi myös proteiinien kanssa kannattaa pitää järki kädessä.

Proteiinivillityksen kunniaksi tekaisin mustikkarahkapiirakan johon on lisätty proteiinia maitorahkan ja kananmunien muodossa. Tämä on myös sokeriton ja gluteeniton versio.

20150308_143337

Pohja:

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ripaus kanelia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 dl spelttijauhoja (gluteeniton vaihtoehto: kookoskuitu- tai mantelijauhoja)
  • 3 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
  • 1 muna
  • 1 dl maustamatonta (rasvatonta) maitorahkaa

 

Täyte

  • 2,5 dl maustamatonta (rasvatonta) maitorahkaa
  • 1 muna
  • 3 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
  • 2-3 dl mustikoita (voit käyttää myös muita marjoja tai hedelmiä)

Sekoita pohjan aineet ja painele seos piirakka- tai irtopohjavuokaan. Käytä vuoassa leivinpaperia, pohja tarttuu helposti kiinni vuokaan, voitelusta huolimatta. Paista pohjaa uunissa 175-200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle tasaisesti. Paista uunissa vielä 175 asteessa n. 15-20 minuuttia

20150308_143937

Kommentit (13)
  1. Terveelliset Herkut
    13.3.2015, 15:49

    Kiitos! Kiva kuulla että olet ehtinyt kokeilemaankin reseptejä 🙂 kuulostaa toimivalta myös tuo riisi- maisijauhoyhdistelmä!

  2. paljonkohan tässä on kaloreita?:)

    1. Terveelliset Herkut
      16.3.2015, 11:19

      kalorilaskuriin syötettynä koko piirakassa 826 kcal (spelttijauhoilla, hunajalla makeutettuna), omasta piirakastani tuli 12 palaa, eli n. 69 kcal / pala. Makrot H 49%, R 18% P 33%

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *