Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Proteiinipallo-resepti ja asiaa kaupan proteiinipatukoista

Proteiinipatukoiden valikoima on lisääntynyt proteiinivalmisteiden valtaisan kysynnän myötä. Näiden kuin muidenkin teollisten proteiinivalmisteiden kohdalla on syytä silti aina tarkastaa tuoteluettelo, mitä tuote oikeasti sisältää. Moni vilkaiseekin tuoteluettelosta ensimmäiseksi kokonaisenergian, sokerit, mahdollisesti proteiinien määrän ja suhteen hiilareiden määrään. Tarkistatko mistä hiilarit on saatu? Maissitärkkelyksestä? Katsotko myös mitä proteiinia tuote sisältää? Heraproteiinia? Soijaproteiini-isolaattia? Riisiproteiinia? ehkä kaikkia näitä? missä suhteessa? Paljonko tuotteessa on tyydyttynyttä rasvaa, makeutusaineita, jotain muuta?

Tämä on aika mielenkiintoista, kuinka kuluttajat saadaan ostamaan tuotetta hienoilla tuotepakkauksilla jopa tavallisiin suklaapatukoihin verrattavia tuotteita, joissa mielikuvat ja markkinointilupaus jäävät kauas todellisuudesta.

funny-weight-loss-cartoon-w6302(kuva: Google kuvahaku)

Mitä hyötyä on sitten syödä proteiinipatukoita? Ei varmasti juuri mitään, paremmin ravintoaineet saa oikeasta ruoasta, mutta aina ei ole mahdollista kanniskella ja säilyttää eväsrasioita mukana. Pidän proteiinipatukoita karkin korvikkeena, hieman paremmilla ravintoarvoilla. Kyllähän proteiinipatukka toimii SILLOIN TÄLLÖIN välipalan korvikkeena tasoittamalla insuliinitasoja ja no auttamalla ihan oikeasti siihen pikku nälkään, mutta ei niitä kyllä kannata päivittäin syödä. Kiinnittämällä huomiota em. asioihin voi patukoiden seasta löytää myös niitä parempia vaihtoehtoja (esim. questbar)

Protein balls

Ohessa on resepti, jossa on käytetty proteiininlähteenä proteiinijauhoja tai vaihtoehtoisesti pellavansiemeniä, eli toimii täysin vegaaneillekin. Ulkonäkö jättää toivomisen varaa, mutta älkää antako sen häiritä 🙂

3 palloa / 1 patukka

  • 1 tl chian siemeniä
  • 1/4 dl medjoultaatelia tai muita kuivattuja hedelmiä / rusinoita (jos käytät kuivattuja, liota hetki vedessä)
  • 1/3 dl proteiinijauhoa (käytin suklaanmakuista heraproteiinia) TAI pellavansiemeniä
  • 2 tl kookos- tai mantelijauhoja
  • ripaus kanelia

Sekoita aineet tasaiseksi massaksi blenderissä, laita seos hetkeksi kylmään jos se on kovin löysää. Muotoile pallukat tai pallot ja pyöräytä ne esim. raakakaakaojauhoissa tai kookoshiutaleissa ja nauti. Säilytä kannellisessa astiassa viileässä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *