Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Pika omenahyve (gluteeniton, sokeriton)

20160821_09203420160821_092011

Kuutisen vuotta sitten suunnitellessani pihan kukkapenkkejä oli haaveissa oma omenapuu. Koska pihamme ei ole mikään järin suuri kaksi tai useampi omenapuu ei mahtunut suunnitelmaan, löytyyhän pihasta lisäksi kirsikkapuuta, herukka- ja karviaispensaita muiden kukkien lisäksi. Kokeilumielessä pihaan istutettiin kolmihaarainen omenapuu, jossa siis on risteytetty kolmea eri lajiketta, kevät-, kesä- ja syysomenia. Viime vuonna kyseinen omenapuu tuotti ensimmäistä satoaan ja tänä vuonna olen kerännyt siitä jo useamman leivontakulhollisen omen puun omenia! Kivaa, että saan yhden puun sadosta hieman makeampia ja jauhoisempia omenia kuin vihreitä kuulakkaita kirpeitä omenia.

Omena on ehdottomasti parhaimmillaan tuoreena, mutta olen toki keittänyt siitä myös soseita ja pakastanut pieninä lohkoina ripauksella ceylonkanelia talven varalle. Onneksi kaupoissa ja toreilla on myös myynnissä kotimaisia tuoreita omenia, mitä siitä että ne ovat muotopuolia, hieman lommoilla eikä ehkä täydellisen pyöreitä ja juuri oikean eu-standardin mukaisia, mutta ne ovat meidän omaa satoa!

Pika omenahyve

  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 tl (kookos)öljyä paistamiseen
  • 1 tl ceylonkanelia
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • n. 5 dl omenalohkoja

Pika omenahyve valmistuu hetkessä paistinpannulla. Paahda kaurahiutaleita hetki öljyssä ja lisää omenat, vaniljajauhe, kaneli ja kääntele paistosta pannulla, jotta se ei pääse palamaan. Kun omenalohkot ovat hieman pehmenneet kaada ne lautaselle ja tarjoile lämpimänä esim. luonnonjogurtin ja vadelmien kera.

20160821_09202520160821_092022

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *