Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Peruna-parsasalaatti ja kuvia vapusta

Toukokuu tulla tupsahti että heilahti ja vapustakin on jo jokunen päivä. Täällä vappu meni suht rauhallisesti, mutta ei onneksi ihan sateessa vaan edeltävänä viikonloppuna ehditiin nähdä myös vähän auringonpaistetta myös täällä Jyväskylässä.

Vappuna katettiin oikeen kunnon aamupala ja syötiin mahat täyteen.

Tuli leivottua vapun aikaan myös toooosi herkkuja kaura-porkkanasämpylöitä ja olipa seassa vielä chiaa. Laittelen reseptiä vielä tänä viikonlopun aikana, joten pysyppä kuulolla. Pakko tunnustaa että nää oli niin hyviä että mun oli pakko leipoa vielä toinen satsi kun ensimmäinen hupeni alta aika yksikön.

Me kyllä syötiin hyvin ja vaan oleiltiin, mikäs siinä, ihan parasta! Tuli ainakin omalla kohdalla ihan tarpeeseen. Jotenkin alkoi tuntua heti keväisemmältä kun saatiin istutettua myös ensimmäiset kukat ruukkuihin terassille. Laitoinkin tuonne isoihin ruukkuihin hortensioiden lisäksi yrittejä; minttua, persiljaa, basillikaa, sitruunamelissaa ja jotain tuollaista uutta oliiviiyrittiä, eli Santolinia. Sen sanotaan sopivan erityisesti patoihin, salaatteihin, pastan sekaan sekä pizzan päälle. Täytyy pian testata! Ainakin pelkästään maistettuna maku on aika mieto mutta joo kyllä siitä hieman voi maistaa oliivin vivahteita.

Mun heikoilla kasaustaidoilla rakentui terassille myös teräshylly (kympillä Ikeasta) jossa voi säilytellä ruukkuja ja lyhtyjä

Lisäksi perinteisiin kuului tietysti vappu-tivoli kun se aina täällä Jyväskylällä juuri vapun aikaan avautuu.

tööt tööt
Lapsi ei taida ihan luottaa mun ajotaitoihin?!

Niin ja saatiinhan me myös se grillikausi pyöräytettyä käyntiin, tekaisinkin grillieväiden kylkeen tavallisen salaatin lisäksi peruna-parsasalaatin ja nam tää kyllä tuntui maistuvan ihan kaikille!

Peruna-parsasalaatti

  • 6-7 perunaa
  • n. 2 dl ruohosipulia pieneksi pilkottuna
  • n.  1 dl tuoreita herneitä
  • 1 sipuli
  • n. 5-6 varsovaa parsakaalia (Eli n. 3 dl parsakaalia pilkottuna)
  • 1 prk kaurafraiche
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 1 tl sinappia
  • (Paista salaatin pinnalle juuri ennen tarjoilua halutessasi pienksi pilkottua rapeaa serranokinkkua tai pekonia n 1 dl)

Valitse salaattiin kiinteitä (tai miel uusia perunoita!) keitä ne kypsiksi, kuori ja pilko lohkoiksi. Kypsennä myös parsat (kokeile tavallista parsaa, tankoparsaa tai versovaa parsakaalia joka on ehkä hieman kuin näiden kahden risteymä, varrellinen, mutta pienillä parsanipuilla oleva parsa (käytin itse tätä versovaa parsakaalia salaatissa) Pilko ja sekoita salaatin sekaan myös pieneksi pilkotut ruohosipulit ja sipuli sekä herneet. Sekoita pippuri, suola, sitruunan mehu sekä sinappi kaurafraichen sekaan ja vasta tämän jälkeen koko seos salaatin sekaan. Kääntele salaattia varoen, jotta perunat ja parsat pysyvät ehjänä. Paista pinnalle lopuksi halutessasi serranon kinkkua tai pekonia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *