Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Papu-jauheliha-riisi ananakset

Olen suuri ananaksen ystävä ja tuore ananas on aivan eri asia kuin säilyke. Kaupoista ostettavat ananakset eivät useinkaan ole vielä tarpeeksi kypsiä joten säilytän niitä huoneen lämmössä, jotta ananas ehtisi vielä hieman kypsyä. Kun ananas on kypsä leikkaan se sopiviksi paloiksi astiaan ja säilytän jääkaapissa. Ananaksella on myös diureettinen vaikutus, lisäksi se sisältää vitamiineja, kuten A- ja C-vitamiinia sekä mangaania. Ananas sisältää myös bromelaiini-entsyymiä joka hajottaa proteiineja ja siten helpottaa ruokien sulattamista (lähde: Wikipedia)

Joudun työni puolesta silloin tällöin matkustamaan ja autossa istuminen, asiakastapaamiset ja pitkät messupäivät aiheuttavat itselleni turvotusta. Miksi? En ehdi juoda päivän aikana riittävästi ja usean tunnin autossa istuminen jämähdyttää aineenvaihdunnan. Runsaalla veden juomisella sekä ananasta syömällä pääsen kuitenkin eroon tilapäisestä turvotuksesta. Totta kai myös liikunta auttaa!

Ananas on hyvää sellaisenaan, mutta toimii myös kivana ruoka-astiana ja siihen voi tehdä esimerkiksi värikkään hedelmäsalaatin.  – Ja kyllä riisi -jauhelihakombokin maistuu paljon paremmalta ananaksesta tarjoiltuna.

20150222_165907

Tässä ananaksesta tarjoiltuna raikas salaatti, basmatiriisiä sekä lisäksi paistettuna vähärasvaista naudan jauhelihaa, seassa papusekoitusta (GoGreen luomu papumix), maissia, ananaspaloja, suolaa ja pippuria (chiliä), pinnalla kevätsipulia.

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

Kommentit (2)

  1. elli

    Saisiko vielä vaiheista kuvaa? Rakastan tuoretta ananasta, mutta en osaa leikata sitä noin, kuoret säilyttäen! 😀 Siitä siis kaipailisin vinkkiä 🙂

    • Terveelliset Herkut

      Hei, youtubesta löytyy ainakin tällainen video, tuohon tyyliin leikkasin ananaksen itsekin: https://youtu.be/0VPl2bF2pas

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *