Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Paksummat, terveemmät hiukset ravinnon kautta?

20160718_153304

20160718_15235820160718_15235320160718_150738

*Kaupallinen yhteistyö Nu3

Hiusten hoito on ollut aina minulle tärkeää, Hiukseni ovat vuosien varrella olleet pääsääntöisesti pitkät, mutta väri on vaihdellut lähes mustasta, ruskeaan ja välillä punertavaan ja astetta vaaleampaan. Olen myös välillä käyttänyt hiustenpidennyksiä, nyt päässä on vain omaa hiusta ja tarkoituksena on kasvattaa hiuksista vielä pidemmät. Käyn säännöllisesti kampaajalla ja käytän aina kampaamotuotteita hiusten pesussa ja hoidossa. Hiuksia eniten kuluttava paheeni on se, että käytän päivittäin suoristusrautaa, mutta pyrin suojaamaan hiukseni aina lämpösuojalla ja käytän myös hiuksiin jätettäviä hiusöljyjä. Hiuksiini on vastikään tehty myös voimakas värinpoisto latvoihin, joten kovasta käsittelystä johtuen hiusten pitäminen hyväkuntoisina on entistä tärkeämmässä roolissa.

Näitä kampaajaltani saamia ohjeita olen myös pyrkinyt noudattamaan, jotta hiukset pysyisivät hyväkuntoisina mahdollisimman pitkään; Kesällä on hyvä muistaa, että auringon UV-säteily kuluttaa hiuksia ja niiden rakennetta, hiuksia kannattaa siis suojata suoralta auringonvalolta joko huiveilla tai hatuilla tai UV-suihkeilla. Myös kuuma suihku kuluttaa hiussäikeitä ja kuivattaa hiuksia.

Suihkun jälkeen hiuksia ei kannata kuivata kovakouraisesti, vaan painella kevyesti pyyhkeellä, märkiä hiuksia kannattaa harjata varoen, koska ne katkeavat tällöin herkästi. Tiukat kampaukset, kuminauhat kuluttavat myös hiuksia. Hiukset kannattaa myös pestä säännöllisin väliajoin syväpuhdistavilla shamppoilla, jotta hiuksen pintaan kertyneet muotoilutuotteet saavat varmasti kyytiä.

20160718_15184720160718_152101

Hiustenhoidossa merkittävässä roolissa on kuitenkin se mitä syöt ja minkälaisia ravinteita hiukset saavat, hiuksia voi siis hoitaa myös sisältä päin. Se mitä syöt näkyy myös hiuksissasi. Sanotaan, että hiukset saavat viimeisenä ravinnon kehossasi, joten jos elimistösi ei saa kaikkia ravinteita näkyy se myös hiusten kunnossa. Kuivat ja ohuet hiukset kielivät usein rasvan ja veden puutteesta elimistössä.

Koska haaveissa on entistä pidemmät ja paksummat hiukset hiusten ravitseminen ravintolisien avulla kiinnostaa minua myös kovasti, sain nu3:lta testiin myös tuuheat hiukset kapseleita, jotka sisältävät mm.

 • sinkkiä, seleeniä ja biotiinia
 • b2-vitamiinia sekä E-vitamiinia
 • kuparia, joka edistää hiusten normaalia pigmentoitumista
 • hirssitiivistettä, kystiiniä, katekiinia, vitamiineja ja hivenaineita
 • luonnollisia, flavonoideihin kuuluvia katekiineja viinirypäleensiemen- ja vihreä tee -uutteista

Lyhyen kuurin jälkeen hiukset tuntuvat hieman tuuheammilta eikä hiuksia irtoa läheskään yhtä paljon kuin normaalisti. Tuuheat hiukset ravintolisää löydät täältä.

ps. Kuvien stailauksesta vastaa muuten 3-vuotias Jooa-poikani, joka välillä koristeli äidin hiuksia kukkasilla ja välillä leppäkerttu istui olkapäällä 🙂 ammattilainen siis jo pienestä pitäen!

20160718_15253220160718_152255

Kommentit (2)

 1. Signe

  Ravinnolla ja riittävällä vedenjuonnilla on kyllä paljon merkitystä hiusten kunnolle. Itsellä ratkaisevin tekijä oli se, kun lopetin hiusten kemialliset käsittelyt, teollisen shampoon käytön ja ja minimoin muotoilutuotteet.

  • Terveelliset Herkut

   Kyllä varmasti, hiuksissa näkyy se mitä me suuhun pistämme. Saanko kysyä millä peset nykyisin hiukset? 🙂 Minä tykkään kovasti vaihdella tyyliä väreillä ja leikkauksilla, että ihan vielä en osaisi kyllä värjäämisestä luopua, mutta melkoista myrkkyähän ne todellisuudessa ovat!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *