Kesän ykkösherkku: Grillatut chili-ananakset kookosjogurtilla

20160504_180703

20160504_18071220160504_180718

Oletko kokeillut grillata tai paistaa tuoretta ananasta?

Kaupoista ostettaessa ananakset ovat usein hieman raakoja, ne kannattaakin jättää huoneenlämpöön pariksi päivää kypsymään, jotta hedelmästä tulee mahdollsimman makea ja pehmeä. Tuore ananas sisältää paljon mangaania ja c-vitamiinia sekä runsaasti kuituja. Ananaksella on myös nestettä poistava vaikutus, sillä se laskee turvotusta ja tehostaa nesteen poistumista kehosta. Ananas sopii jälkiruoaksi hyvin myös tuhdin aterian jälkeen, sillä se sisältää hajottavaa entsyymiä joka tukee ruoansulatus elimistön toimintaa, lisäksi se auttaa myös närästykseen. Ananas kiihdyttää myös kollageenin tuotantoa ja täten parantaa ihon elastisuutta. Tiesitkö että tuoreen ananaksen mehua voi käyttää myös kasvovetenä?

Aasian suunnalla esimerkiksi Japanissa ja Hongkongissa olen syönyt ananasta usein kuivatun chilin ja suolan kera. Maku on ennakkoluuloista huolimatta herkullinen, ja epäilen tällä olevan myös käytännön tarkoitus, sillä lämpimillä keleillä kosteissa maissa elimistöstä poistuu muutenkin runsaasti nesteitä ja suoloja ja tällä halutaan ehkäistä suolojen liiallinen poistuminen.

Grillatut ananakaset valmistuvat varsin nopeasti: Leikkaa ananas veneiksi (jätä kuori), poista ananaksen keskellä kulkeva kovempi puinen ”ruoto”, ja leikkaa viillot kuoreen asti. Paista ananaksia joko grillissä tai paistinpannulla (käytä tällöin kookosöljyä paistamiseen), kunnes ne saavat rusehtavan pinnan. Ripottele paistopinnan päälle ripaus laadukasta suolaa sekä kuivattua chiliä, käytä chiliä hillitysti ettei se jätä alleen muita makuja. Tarjoile  maustamattoman kookosjogurtin (esim. Alpro) ja tuoreiden mansikoiden kera .

20160504_180708

 

(anna.fi)

Kommentit (2)
  1. Oijoi! Tätä ohjetta kokeillaan aivan varmasti kesällä, näyttää ja kuulostaa erittäin herkulliselle 🙂

    1. Terveelliset Herkut
      19.5.2016, 08:26

      suosittelen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *