OMG vege lounas

Maissijauhoilla, suolalla ja pippurillä kuorrutettu tofu saa rapean pinnan kun sen paistaa gheessä.

Tofu? Ei se maistu millekään? Haluun laittaa sulle helpon ja herkullisen lounasvinkki ohjeen jolla saat tämän kasvisproteiinin maistumaan herkulliselta ja maukkaalta!
Perusjuttuina tofusta kannattaa aina ensin kaataa nesteet pois kun avaat pakkauksen. Suosittelen myös jättämään tofun hetkeksi valumaan esimerkiksi lävikköön tai sitten painelemaan ylimääräiset nesteet vielä vaikkapa talouspaperilla pois. Pyörittelin tofun palat maissijauhoissa johon olin sekoittanut suolaa, mustapippuria sekä vähän cayennepippuria. Paistoin tofut kuumalla pannulla gheessä (kirkastettua voita) ja paiston jälkeen laitoin pintaan vielä vähän suolaa ja puristin limenmehua. AAAa että. Kyl muutes toimii!!

Tofu kannattaa kuivata hyvin ennen jauhoissa pyörittelyä jotta siitä ei tule liian vetistä.
Pinnalle puristettu limen mehu, tekee lopputuloksesta täyden kympin

Käytin tässä ihan perus maustamatonta Jalotofua, lisukkeena moniviljariisiä, hummusta (käytin muuten Lidlin valmista, nam, pointsit sille), avokadoa, pestoa, pieneksi pilkottu paprikaa ja pinaattia. Ihan super herkku lounas jota rupes nyt tekee just mieli kun katselin taas näitä kuvia!

Tofu valmistetaan soijapavuista valmistetusta maidosta juoksuttamalla vähän juuston tapaan. Se sisältää paljon proteiinia, kalsiumia, rautaa ja sinkkiä. Tofua löytyy kaupoista jo valmiiksi maustettuna, tai sitten maustamattomana versiona. Kiinteää tofua (mitä tässä reseptissä itse käytin) voidaan käyttää juurikin paistamiseen, patoihin, keittoihin jne. kun taas pehmeämpi versio soveltuu hyvin esimerkiksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin

Tarjoile esimerkiksi täysjyväriisin, kasvisten, peston ja hummuksen kera.

.

 

Rapeaksi paistettu tofu

Ainekset (2 annosta)

1 pkt
Jalotofua (maustamaton)
n, 1 dl
maissijauhoja
1 tl
suolaa
0,5 tl
mustapippuria
0,5 tl
cayennepippuria
1,5 rkl
gheetä (paistamiseen)
0,5 kpl
limen mehua (pinnalle)
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Valuta ylimääräinen neste pois paketista. Valuta tofua joko lävikössä hetki tai painele ylimääräinen neste talouspaperiin. Leikkele tofu pieneksi kuutioiksi.

Sekoita maissijauhon sekaan suola ja pippurit, pyörittele tofut maissijauhoissa ja paista keskilämpöisellä pannulla gheessä eli kirkastetussa voissa. Laita lopuksi pintaan vielä ripaus suolaa ja purista limenmehua tofun pintaan juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile esimerkiksi täysjyväriisin, kasvisten, peston ja hummuksen kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *