Omenalohkot maapähkinävoilla ja myslillä – nopea herkku

Mitä terveellistä herkkua valmistaisi kun on kiire, aikaa ja raaka-aineita rajoitetusti saatavilla ja valmista pitäisi olla nyt heti? Haluan jakaa sinulle tämän ERITTÄIN simppelin herkun jonka valmistukseen menee vähemmän aikaa kuin tämän viestin lukemiseen ja lopputulos on niin namia, että rakas pian 2-vuotias poikanikin pyysi saada lisää.

Kirpsakka omena yhdistettynä suussa sulavaan maapähkinävoihin joka on kuorrutettu rapsakalla myslillä? Makuyhdistelmä toimii ja se on yhtäaikaa raikas, täyteläinen ja kiva rouskuva suutuntuma myslin kera viimeistelee loppusilauksen.

1

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla? Ainakin tekee hyvää terveydellesi. Yhdessä keskikokoisessa omenassa on keskimäärin 40 kcal 100 grammassa. Omena sisältää paljon kuitua ja vettä ja pitää kylläisenä pitkään. Omenalla on myös matala glykeeminen indeksi mikä lyhyesti sanottuna tarkoittaa sitä, että se pitää verensokerin tasaisena pitkään.

Käytä mieluummin happamia omenia tässä reseptissä, pese omena hyvin ja lohko pieniksi paloiksi. Dippaa lohkoja maapähkinävoihin (käytin tällä kertaa Bionan sileää luomu maapähkinävoita). Valmiita sokerittomia ja lisäaineettomia maapähkinävoita löytyy myös Amonalta, Urtekramilta ja Meridianilta. Kuten olen aiemminkin kertonut maapähkinävoita on helppo tehdä myös itse paahtamalla pähkinät (jotta niiden luontainen öljy irtoaa), lisää tilkka suolaa ja laita blenderiin. Jauha ihan hienoksi tai jätä mukavan rouheiseksi.

Dippaa lopuksi omena-maapähkinävoit mysliin. Erittäin hyvän ja helpon gluteenittoman myslireseptin kerroin täällä.

Pian juhlitaan vappua! mitä herkkuja kuuluu sinun vappuusi? Terveellisten herkkujen kaikki reseptit löytyvät helposti reseptit-valikosta, josta toivottavasti löydät jotain kivoja helppoja reseptejä kokeiltavaksi vaikka juuri nyt tulevaksi vapuksi.

20150428_171658

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *