Omenahyve

Tällä hetkellä kauppojen hedelmätiskeiltä löytyy omenia edulliseen hintaan. Suurin osa näistä on toki tuontitavaraa, mutta onneksi valikoimista löytyy toisinaan myös kotimaisia talviomenia. Meillä taapero tykkää narskutella niitä sellaisenaan, mutta paistetut omenat ne vasta namia ovatkin!

20150104_120647

Omena on terveyden kannalta hyvä syötävä, sillä se on vähäkalorinen (noin 40 kilokaloria/100 grammaa) ja kypsänä se sisältää B1-, B2-, B6-, C- ja E-vitamiineja sekä muun muassa rypäle-, hedelmä- ja ruokosokeria. Omena sisältää myös kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, pektiiniä, ravintokuituja ja flavonoideja.

Paistetut omenat

Tee kerralla reilumpi satsi ja säilö se kannellisessa purkissa jääkaapissa, tämä herkku säilyy hyvänä parisen vkoa (ellei häviä parempiin suihin ennen sitä).

20140919_124533

20140918_202050

omena

Ainekset:

Reilut satsi omenia lohkoina (no ainakin se 5 kpl, paista vaikka useammassa erässä). Jos käytät kotimaisia omenia voit huoletta jättää kuoret.

paistamiseen 1 tl kylmäpuristettua kookosöljyä (tai muuta laadukasta öljyä)

1 tl kanelia

20150104_121153

Lohko (ja kuori) omenat. Lisää paistinpannuun tilkka öljyä ja paista omenia keskilämmöllä, jotta ne ehtivät pehmetä hieman. Lisää kaneli ja pyörittele omenalohkot hyvin, jotta kaneli tarttuu tasaisesti niihin. Paistetut omenat eivät lisää makeutusta tarvitse, paistaminen tekee niiden mausta vielä entistä makeamman. Jäähdytä.

Paistetut omenat ovat hyviä sellaisenaan (erityisesti lämpimänä), tai vaikkapa puuron kanssa. Välipalaherkkuna tee rahkasta tai maustamattomasta jugurtista kerroshyve, lisää omenlohkojen päälle ripaus kaurahiutaleita. Mikäli noudatat gluteenitonta ruokavaliota, löytyy valikoimista nykyään myös erittäin hyviä gluteenittomia kaurahiutaleita (esim. Puuppolan).

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *