Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Omena-kurkumapuuro

20161015_17401520161015_173957

Halloween on taas käsillä ja vuosi vuodelta se vaan näkyy täällä meilläkin kaupoissa, lehdissä ja blogeissa entistä enemmän. Itse en ole ihan hirveän innoissani kyseisestä juhlasta ollut, mutta lapsi kun siitä jaksaa intoilla niin ehkä se hieman sitten tarttuu minuunkin 😀 Täällä muuten viime vuotiset sokerittomat, vegaanit marenkihaamut sekä vinkkini halloweenin terveellisistä herkuista! Vaikka tämän päiväinen reseptillä ei olekaan mitään tekemistä kyseisen juhlan kanssa istuu se vuodenaikaan hyvin.

Keltainen kurkuma-omenapuuro tuo vaihtelua aamu- tai iltapuuroon. Mikä on muuten sun suosikkipuurosi tällä hetkellä, miten sen tuunailet? Omalle puurolautaselle on viime aikoina useampana aamuna tullut kauhottua puuron lisäksi reippaasti puolukoita, kookosöljyä ja nokareita rahkaa. En olisi muutama vuosi sitten uskonut vielä lappavani tällaisella tahdilla puolukoita, mutta jokin on vinksahtanut makuaistissa sillä puolukat eivät maistu enää lainkaan kitkeriltä vaan erittäin hyviltä! Kurkuma on itselle vielä hieman tuntemattomampi mauste, olen siitä tehnyt kurkumalattea sekä maustanut sillä bataattiranskalaisia. Se toimii erinomaisesti myös kasvispadoissa sekä kanan kanssa. Kurkuma sisältää runsaasti kurkumiinia jolla on tulehdusta estäviä vaikutuksia, se sisältää runsaasti myös antioksidantteja.

Mutta vaihtelu on tervetulutta myös puuroihin ja tässä siis puuron olen keittänyt kauramaitoon ja se on maustettu raastetulla omenalla, vaniljajauheella sekä kurkumalla.

  • n. 2,5 dl kauramaitoa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 1 omena raasteena
  • 1 tl kookosöljyä
  • pinnalle hedelmiä, marjoja, rahkaa, luonnonjogurttia, paahdettuja kookoslastuja tms.

20161015_17395420161015_174000

Tallenna

Tallenna

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *