Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Omena-kaurapaistosmuki pikana mikrossa

Onko sullaan koskaan sellainen olo että tekisi mieli jotain hyvää mutta ei jaksa nähdä sitä vaivaa että alkaisi leipomaan jotain isoa annosta, joka sitten loppupeleissä jää yksin syötäväksi? Kun pienempikin määrä riittäisi? No mulla on. Tällä kertaa se himo iski omenapiirakan muodossa. Koska ajatus koko piiran syömisestä yksin ei houkuttanut mietin vaihtoehto b:tä, omena kauramuropaistosta, josta tein vieläpä yhden naisen nopean mukiversion mikrossa! Hei hätä ei lue lakeja 😀

Omenakaurapaistos mikromuki

  • 0,5dl kaurahiutaleita
  • 1 tll kookosöljyä
  • 1 tl kookossokeria/hunajaa
  • reilusti pilkottua omenaa tai omenahilloa
  • ceylonkanelia

Sekoita sulatettu kookosöljy kaurahiutaleisiin, kaneliin ja kookossokeriin. Pilko kahvikupin pohjalle omenoita / tai käytä omenasosetta. Lisää kaurahiutaleseos omenoiden päälle ja paista mikroaaltouunissa täydellä teholla n. 3 minuuttia. Huom. Seuraa paistosta ettei se lähde kuohumaan yli ja lyhennä paistoaikaa tarvittaessa. Riippuen mikrosta voi paistoaikaa joutua myös hieman lisäämään. Nauti seos lämpimänä esim kahvin kera.

Omenahillo valmistuu muuten hetkessä kotimaisista omenoista poistamalla ensin siemenkodat ja keittämällä niitä tämän jälkeen tilkassa vettä, sekaan vain ripaus kanelia eikä lisättyä sokeria tarvita liiemmin. Minä pakastelin omenasoseita sopivan pieniin minigrip-pusseihin joista niitä on helppo sulattaa pienempi erä vaikka aamupuuroa varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *