Nopeat lounas pitaleivät tonnikalatäytteellä (gl)

Sillon kun mulla on oikeesti aikaa rauhassa käydä kaupassa tykkään kyllä käppäillä joka hyllyn välin ja katsella rauhassa löytyisikö sieltä jotain uutta ja kiinnostavaa kokeiltavaa. Nää Bfree merkin pita-leivät löytyivät läheisestä Cittarista gluteenittomasta hyllystä. Oon aiemmin testaillut saman merkin gluteenittomia bataatti-tortillalettuja sekä kvinoa-chia toritillalettuja (jotka olivat hyviä!) niin  odotukset myös näiden pita-leipien suhteen olivat korkealla.

Leivän väliin voi laittaa millaisen setin keksii, paistaa lihaa/kalaa/kanaa/jotain vegeä tai tehdä vaikka tulisen kastikkeen. Koska itse leipä ei juuri maistu millekään kannattaa panostaa maukkaisiin täytteisiin. Mä tein väliin tällä kertaa kylmän tonnikalatäytteen (jota kannattaa kokeilla muutenkin leivän päällä) sekä lisäksi runsaasti kasviksia. Nam! Ohje neuvoo paahtaamaan leivät leivänpaahtimessa, mutta koska oma on edelleen ostoslistalla päädyin paahtamaan leivät uunissa nopeasti grillivastuksen alla.

Pita-leivät voi täyttää omilla lempi kasviksilla

Tonnikalatäyte leiville

Ainekset (4 annosta)

1 prk
tonnikalaa
1-1,5 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitrunanmehua
1 kpl
salottisipuli
6-8 kpl
pienia luumutomaatteja/kirsikkatomaatteja
1 ripaus
suolaa ja mustapippuria
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kaada tonnikalasta vedet pois ja sekoita täyte jogurttiin. Lisää sekaan pieneksi pilkottu sipuli sekä tomaatit. Lisää sitruunanmehu ja mausteet. Anna täytteen hetki maustua jääkaapissa ennen käyttöä.

Pita-leivät

Ainekset (4 annosta)

1 pkt
Bfree gluteenittomia pita-leipiä
1 nippu
salaattia/baby leaf pinaattia
1/3 kpl
kurkkua
1 kpl
avokadoa
1 kpl
tonnikalatäytettä
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Valmista tonnikalatäyte oheisen ohjeen mukaisesti. Pese ja pilko kasvikset. Paahda pita-leivät leivänpaahtimessa (tai nopeasti uunissa grillivastuksen alla). Täytä ja nauti

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *