(N)Icecream -terveellinen jäätelö!

Jos avokadopasta nousi somessa reilu parisen vuotta sitten melkoiseksi ilmiöksi niin Instagramin puolella nanaicecream/nicecream lienee uusi kansainvälinen ilmiö. Jos olet Instagramissa suosittelen hakemaan hakusanoilla #nanaicecream tai #nicecream toinen toistaan upeampia kuvia ja reseptejä näistä herkuista.

Nicecream on täysin vegaaninen, hedelmä-/marjapohjainen jäätelö. Se on helppo ja nopea valmistaa eikä vaadi välttämättä mitään erikoisempia ainesosia.

Mango-banaani nice cream

20150101_135446

20150101_135605

resepti kahdelle (tai 1 iso annos)

3 banaania

1 dl mangososetta (esim. Bonne)

Kuori ja paloittele banaani. Laita banaani pakkaseen n. pariksi tunniksi. Soseuta banaani sauvasekoittimella tai blenderissä ja lisää sekaan n. 1 dl mangososetta. Lusikoi jäätelö annosmaljoihin ja nauti. Tämän annoksen voi myös pakastaa muutamaksi tunniksi jos haluat valmistaa tämän jo etukäteen.

 

Vadelma-banaani nice cream

vadelma-banaani nicecream

nicecream

resepti kahdelle (tai 1 iso annos)

3 banaania

2 dl vadelmia

2 tl lucumaa*

pinnalle agavesiirappia**

Kuori ja paloittele banaani. Laita banaani pakkaseen n. pariksi tunniksi. Soseuta banaani sauvasekoittimella tai blenderissä ja lisää sekaan 2 tl lucumaa ja 2 dl jäisiä vadelmia (jätä muutama koristeeksi annoksen päälle). Lusikoi jäätelö annosmaljoihin lisää pinnalle agavesiirappi ja vadelmat ja nauti. Tämän annoksen voi myös pakastaa muutamaksi tunniksi jos haluat valmistaa tämän jo etukäteen.

*Lucuma on lucuma-hedelmästä valmistettua jauhoa. Makea lucuma sopii erityisen hyvin jäätelön ja smoothie-juomien sekaan. Lucuma sisältää runsaasti mm. beetakaroteenia ja B-vitamiinia.

**Pyrin tällä hetkellä välttelemään lisättyä sokeria. Agavesiirapin (agavenektarin) maku muistuttaa maultaan vaahterasiirappia tai hunajaa ja se on täysin vegaaninen. Agavesiirapin glykeeminen indeksi on matala n. 11-19, kun pöytäsokerilla se on 68. Agavesiirappi ei siis nosta verensokeriarvoja yhtä nopeasti ja lisäksi siinä on kivennäis- ja hivenaineita. Agavesiirappia voi käyttää hyvin sokerin korvikkeena (mikäli käytät sitä uunissa paistettavissa leivonnaisissa agavesiirappi voi ruskistaa leivonnaiset normaalia nopeammin). Kuten kaikessa, myös kohtuus agavesiirapin käytössä on järkevää.

 

Kommentit (2)
  1. Tätähän täytyy kokeilla! Vegaanisia jäätelöitä ja sorbettejahan löytyy kyllä valmiina ja ohjeitakin, mutta nimenomaan tuota sokerin käyttöä on tarkoitus vielä vähentää ruokavaliostani.

  2. Daria Smirnova
    6.5.2015, 15:55

    Tämä kuulosta hyvältä, täytyy kokeilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *