Nesteytä tehokkaasti koivuvedellä

Tuotteet saatu blogin kautta

Riittävästä veden juonnista on varmasti jokainen kuullut kyllästymiseen asti. Elintoimintojen toimimisen kannalta riittävä veden juonti on tarpeellista. Veden juonnin tarkoitus on, että ravintoaineet kulkeutuvat sekä imeytyvät kunnolla kehossamme, lisäksi se saa kehon toimimaan optimaalisesti, aineenvaihdunta pysyy käynnissä ja nestetasapaino ja täten myös esimerkiksi kehon lämpötila optimaalisena.

Mitä sitten on koivuvesi ja miten se eroaa normaalista vedestä? Koivuvettä valutetaan koivun rungosta, se on väriltään, maultaan ja tuoksultaan hyvin lähellä vettä.  Pieni makeus vedessä tulee tulee siitä, että koivuvesi sisältää luontaista sokeria eli fruktoosia ja glukoosia. Koivuvedessä on myös luontaista ksylitolia. Siinä on vähän kaloreita (vain 5 kcal/100 ml) ja hiilihydraatteja vain 0,7 g/100 ml. Koivuvesi sisältää myös vitamiineja (mm. B-vitamiineja ja C-vitamiinia), mineraaleja, aminohappoja ja antioksidantteja.

Tuo satoja vuosia käytössä ollut luonnontuotteen käyttö on viime vuosikymmeninä hieman unohtunut. Koivuvedellä eli perinteisimmin mahlalla sanotaan olevan monia terveysvaikutuksia. Sen uskotaan mm. parantavan flunssaa, kiihdyttävän aineenvaihduntaa sekä puhdistavan elimistöä. Koivuvettä voi hyvin käyttää janon sammutukseen, nesteytykseen tai vaikka virvoitusjuomana. Sitä on käytetty lisäksi muun muassa nivel- ja reumavaivoihin, kevätkaudella siitepölystä johtuviin allergiavaivoihin.

Koivunmahlaa voi juoda kuuriluontoisesti tai sitten ihan päivittäin, se poistaa nesteitä ja piristää tehokkaasti

Jos olet tykästynyt kookosvesiin (joilla on hyvin pitkälle samat terveysvaikutukset) kannattaa kokeilla mahlaa sillä tarjolla on paljon kotimaista lähempänä tuotettua tuotetta!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *