Mustikkainen tonnikala-halloumisalaatti

Siis viime viikolla saatiin nauttia lämpimistä aurinkokeleistä ja nyt saa suurinpiirtein laittaa villasukkaa jalkaan, mitä tää nyt meinaa? Istuttelin jo viime viikolla kesäkukkia terassille ja ajattelin että vihdoin ja viimein päästään nautiskelemaaan alkavasta kesästä, mutta vielä mitä. Tää kevät ja alkava kesä on ollut kyllä merkillinen.

No mitä siitä, ehkä lämpöä on kuitenkin vielä luvassa, ei luovuteta vielä 🙂

Nää kuvat vie takaisin sinne lupaaviin lämpimiin päiviin. Aurinko paistoi niin että silmiin sattui (minkä huomaa kyllä ehkä näistä kuvista :D) mutta terassin lämpötilatkin nousi sen verran korkeiksi, että sai availla lasit selkosen selälleen. Tarkeni hyvin t-paidassa ja avojaloin. KESÄ KESÄ KESÄ, tule jo tänne <3 Nuo terassilasit kyllä mukavasti jatkaa lämpimiä kelejä, samoin kun näin keväällä sinne saattaa mennä ehkä aavistuksen verran aiemmin kahvittelemaan mitä muutoin ulos raaskisi mennä.

Salaatit kuuluu ehdottomasti mun kesälounaisiin (no tuleehan niitä syötyä varmasti läpi vuoden), mutta ehkä vielä aavistuksen verran enemmän kesällä kun ei niin tee mieli hauduttaa ruokia pitkään keittiössä, tai muutenkin kroppa ei välttämättä kaipaa niin kuumia ruokia lämmikkeeksi.

Tää salaatti on jälleen koottu vähän siitä mitä jääkaapista sattui löytymään; kurkkua, tomaattia, tonnikalaa (jota muuten tulee syötyä todella harvoin nykyään), sekä pari siivua paistettua chilihalloumia (löytyi valmiiksi maustettuna Lidlistä) jonka kylkeen sopi kyllä äärimmäisen hyvin nuo pensasmustikat tuomaan makeutta! Lisäksi ostin testiin pussillisen noita siemennäkkäreitä. (Täältä löytyy mun oma ohje gluteenittomaan siemennäkkäriin) ihan hyviä, tykkäsin näistäkin.

Mustikkainen halloum-tonnikalasalaatti

  • 1 puntti salaattia (esim. tammenlehti / frisee)
  • 2-3 tomaattia / reilu kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 1/2 kurkku
  • 1 shalottisipuli
  • 1 prk tonnikalaa
  • n- 100g halloumia (leikkaa ohuiksi siivuiksi ja paista pannulla nopeasti)
  • n- 150g pensasmustikoita

Tonnikalaa tuli muuten aikoinaan syötyä jopa kyllästymiseen asti, mutta sen liikapyydystyksen myötä se alkoi arveluttamaan ja jätin usein tonnikalapurkit kauppaan. Tonnikala on muuten meidän suomen syödyin kala ja sitä taitaa mennä lähes pari kiloa vuodessa henkeä kohden. Jos ja kun sitä tonnikalaa tulee ostettua kannattaa toki valita sellaisia merkkejä jotka on kestävästi tuotettua ja pyydettyä kalaa. WWF on muuten tehnyt ihan kalaoppaan, josta voi tarkastella eri kalalajien vastuullisuudesta ihan liikennemerkein kuvattuna. Tonnikalaa syövän kannattaa valita MSC-merkittyjä, vapavälinein pyydettyjä sekä Intian valtamereltä ja länstiseltä Tyyneltä mereltä pyydettyjä tonnikaloja.

Hauskaa päivää kylmän kalseasta kelistä huolimatta, kohta mennään jo kesäkuuta!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *