Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Mukikakku mikrossa (sokeriton, gluteeniton, vegaani)

Koska tämä viikonloppu on kovin työntäyteinen nostan arkistoista yhden pika herkun jota kovasti tekisi tällä hetkellä mieli. Tämä viikonloppu menee täysin töiden parissa toisella paikkakunnalla ja saatan vain haaveilla omasta keittiöstä ja aineksista joita kaapista löytyy. Kurkku on hieman kipeä jatkuvasta puhumisesta ja niskat ja koko kroppa jumissa hieman huonosta sängystä ja vähäisestä liikkumisesta johtuen. Illalla pakotin itseni hetkeksi kävelylenkille vaikka koko eilisen päivän jyskytti päässä eikä olo ole vieläkään juuri parempi, mutta välillä näin. Meillä mies on se joka matkustaa pitempiä aikoja, itsellä työmatkat ovat satunnaisia ja lyhyempiä. Toki ihan mieluisaa vaihtelua työnkuvaan, mutta kovin kuluttavia ja pitkiä päiviä!

Kuinka moni teistä lukijoista muuten tekee reissutöitä tai joutuu muutoin matkustelemaan töiden takia? Säännöllisestä syömisestä on kovin vaikea ainakin itsellä pitää kiinni, ruokavälit venyvät väkisellä pidemmäksi vaikka pieniä välipaloja (pähkinöitä tms) pyrin välillä syömäänkin, myös veden juominen jää helposti normaalia pienemmäksi! Huomaa kyllä iltapäivästä jo varsin vetämättömänä olona. Mutta tässä itse asiaan ja mukikakkuun:

Arvaatko kauan minulta meni tämän kakkupalan valmistukseen? Ehkä noin 2 minuuttia! Ainesosat sekaisin ja hetkeksi mikroon. Mukikakun koostumuksesta tuli ihanan pehmeä, mantelit toivat siihen kivaa rouheutta. Ja hei, koko asunto tuoksui ihanalta vasta leivotulta suklaakakulta, kuin olisin viettänyt koko päivän keittiössä. Tässä kiireisen päivän varalle resepti, annos on yhdelle.

20150107_084822

Mukikakku mikrossa (sokeriton, gluteeniton, vegaani)

Ainekset

 • 1 tl mantelimurua
 • 1 tl kookosjauhoja
 • 1 tl makeutusta (hunaja, agavesiirappi, vaahterasiirappi, kookospalmusokeri tms)
 • 1,5 tl kookosöljyä
 • 1 tl manteli-, soija-, riisi-,kookos- tai tavallista maitoa
 • 1 tl kaakojauhoja (käytin raakakaakaojauhetta, myös muu sokeriton sopii)
 • ripaus hyvälaatuista suolaa

Sekoita ainekset hyvin ja laita mikron kestävään astiaan (pieneen kahvikuppiin tms.). Kookosöljy kannattaa laittaa nestemäisessä muodossa, jolloin se sekoittuu parhaiten muihin aineksiin. Paista mikrossa täydellä teholla 1-2 minuuttia (jos käytät esim. agavesiirappia huomioi, että agave siirappi paistuu nopeammin). Päälle laitoin pakastemansikoita ja mangososetta sekä tilkan agavesiirappia.

20150107_084852

20150107_084910

Kommentit (3)

 1. Sara

  Mukikakut on pop <3

 2. Suvi B

  Onko nää varmasti teelusikallisia eikä rkl? 😀 kuulostaa niin pieniltä määriltä 🙂

 3. Tiia

  Oliko tässä mitat oikein :)? Tein ja mukin pohjalla oli sentti tavaraa. Muutenkin taisin epäonnistua kun sen oli vaan semmosta rakeista kuivaa jauhoa :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *