Motivaatio – mistä sitä voisi ammentaa?

Terveellisten elämäntapojen opettelu vie aikaa. Ei riitä että osaa paperilla mitä pitäisi syödä ja kuinka paljon liikkua vaan niiden taustalle tarvitaan paljon motivaatiota. Survey Sampling International -tutkimusyhtiön toteuttaman tutkimuksen mukaan 43% suomalaisista on asettanut itselleen terveyteen liittyviä tavoitteita, mutta vain yksi viidestä on saavuttanut ne. Suurimmat syyt tähän olivat vastausten mukaan epäterveellisen ruoan houkutus (48%) ja motivaation puute (36%). Samaan tutkimukseen vastanneista suomalaisista 57% nimesi tärkeimmäksi tavoitteekseen yleisesti terveellisemmän elämän.

Opetellessa terveellisempiä elämäntapoja tarvitaan alkuun jokin sysäys joka saa sinut liikkeelle, tämän jälkeen varsinkin nopeat tulokset ja onnistumiset ruokkivat jaksamaan, innostumaan ja yrittämään, mutta kehomme ei missään nimessä kulje esimerkiksi painonpudotuksen tai harjoittelun suhteen tasaista käyrää. Välillä on vain hyväksyttävä että tavoitteiden eteen tuleen suvantovaiheita eikä uusia tuloksia rikota joka viikko, tai edes kuukausi. Mikä silloin motivoi jaksamaan?

Word impossible transformed into possible. Motivation philosophy concept
Kuva: derrisfelder.com/motivation/

Keskity yhteen asiaan. Kun elämässä tapahtuu paljon, töissä, kotona ja elämä tuntuu kaaokselta jossa pitää vain yrittää sinnitellä mukana on vaikea keskittyä ja motivoitua tekemään itselle tärkeitä asioita. Kaaos syö kaiken energiasi. Älä yritä suorittaa kaikkea kerralla vaan keskity yhteen sinulle tärkeään asiaan kerrallaan.

Löydä oma insipiraation lähteesi. Mieti mitkä asiat saavat sinut yrittämään paremmin tavoitteesi eteen. Auttavatko toisten ihmiten onnistumiset, blogikirjoitukset, lehtiartikkelit sinua taas uskomaan paremmin omiin mahdollisuuksiisi? Hae vertaistukea ja inspiraatiota innostavista ihmisistä.

Innostu asioista. Mieti tavoitettavasti riittävän usein jotta et unohda sitä. Saako jokin musiikki, video tai muu vastaava sinut innostumaan ja hyvälle päälle? Hae niitä hetkiä riittävästi elämääsi, päivittäin.

Kärsivällisyyttä. Aloita pienistä tavoitteista, jotka on mahdollista saavuttaa eivätkä ne ole liian kaukana tavoittamattomissa. Pienet tavoitteet luovat uskoa tulevaan ja onnistumisten kautta saat uskoa itseesi ja mahdollisuuksiisi. Älä myöskään anna heti periksi pienimpien esteiden edessä. Kasvata määrätietoisuutta ja periksiantamattomuutta. Haasta itseäsi.

motivation-by-michael-jordan-quote

Keskity positiivisiin asioihin, älä etsi asian ympäriltä aina sen vaikeuksia ja ongelmakohtia vaan keskity hyötyihin!  Jos mietit kuinka vaikeaa asian hoitaminen on niin mielesi tekee sinulle taatusi tepposet ja alat uskoa näihin negatiivisiin ajatuksiin. Pyri löytämään asioiden positiivinen puoli. Lue aiempi postaukseni, mielen voima, ympäröi itsesi positiivisilla asioilla.

https://www.theodysseyonline.com/motivation-busy-weeks
Kuva: theodysseyonline.com/motivation-busy-weeks
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *