Miten ruusukaalista saa oikein maistuvaa?!

Olin jo lähes tulkoon luovuttamassa ruusukaalin suhteen. Ei meillä nyt mitään vihasuhdetta ole viime vuosina enää ollut, mutta sellainen ihan semi ok hyvänpäivän tuttuja, syön kyllä jos tarjotaan, mutta ei suurempia intohimoja, kunnes eräänä päivänä..

Päätin yrittää vielä kerran – ja onneksi yritin! Tämä toiselta nimeltään pieni Brysselin kaali on kuin suuri kaali pienoiskoossa. Jotta sitä voi käsitellä pidemmälle kannattaa siitä ensin poistaa veitsellä kanta sekä uloimmat terälehdet. Pienestä koosta on hyötyäkin, sillä sehän valmistuu varsin nopeasti pannulla kypsäksi. Ruusukaali sisältää eri kaaleista eniten kuituja. Siitä saa myös C-, K-, A- ja B-vitamiineja, erityisesti folaattia, sekä flavonoideja ja kivennäisaineista muun muassa kaliumia ja rautaa. Energiaa ruusukaalissa on vain 24 kcal/100 g, joten se sopii hyvin myös keventäjälle

Ruusukaalia ei kannata säilyttää jääkaapissa lähellä banaaneja, tomaatteja tai omenoita, sillä se on erityisen herkkä niiden sisältämälle etyleeneille.

Halkaisin ruusukaalit ja paistoin niitä pannulla öljyssä, sekaan pirskottelin sitruunan mehua sekä raastoin sitruunan kuorta tuomaan vielä lisämakua. Lisäksi pinnalle pirskotin vielä balsamicoa ja ripauksen hunajaa. NAM! Ruusukaaleja ei kannata kypsentää liian kauaa, vaan niihin on hyvä jättää napakka purutuntuma. Eli n. 5-10 minuutin paistoaika riittää.

Kukkakaalin kanssa söin grilattua kanaa, jossa myöskin pinnalla raastettua sitruunankuorta sekä persiljaa. Salaattina tomaatti-kurkkukuutioita.

Ruusukaalia pannulla

Ainekset (2 annosta)

200 g
ruusukaalia
1/2 kpl
sitruunan mehu
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna
1 rkl
öljyä (paistamiseen)
1 rkl
balsamicoa
1 rkl
hunajaa
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Poista ruusukaaleista kanta sekä uloimmat lehdet. Puolita ruusukaalit. Paahda ruusukaaleja öljyssä pannulla. Lisää sekaan sitruunanmehu, raastettu sitruunan kuori sekä hunaja ja balsamico. Lisää lopuksi ripaus suolaa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *