Mitä syötävää lämpimillä keleillä?

Huhhuhh hellettä! Nää kelit on kuin jostain Keski-Euroopasta, en valita, mutta mitä sitten syödä kun on kuumaa nihkeää eikä jaksaisi alkaa laittamaan ruokaa? Lämpimällä kelillä on tärkeintä ehdottomasti muistaa nauttia riittävästi nesteitä. Pienten lasten kanssa tää ei usein oo niin helposti tehty kuin sanottu. Oma viisivuotias osaa onneksi usein jo ilmoittaa kun janottaa, mutta hyvä on silti niin itselle kuin lapselle tarjota nesteiden ohella välipalaksi esimerkiksi jotain hedelmiä, jotka sisältävät runsaasti nesteitä, kuten vesimelonia. Nestetasapainon ohella kannattaa muista myös nauttia jotain suolaista sillä hikoillessa kehosta lähtee myös suoloja ja jos niitä ei muista tankata sinne tilalle niin olo voi olla hyvinkin vetelä.

Tässä ideoita hellekelien ruokailuihin ja välipaloihin:

Kokeile välipalaksi raikasta vesimeloni-nektariini slushia:

20160728_123900

Myös jääkahvi on raikas virkistävä juoma kuumalla kelillä

Kesään kuuluu ehdottomasti jäätelöt! Tässä mun top vinkit itsetehtyihin.

Välipalaksi maistuu gluteeniton pannukakku kesän marjoilla.

Jos veden juonti sellaisenaan alkaa tökkiä kokeile itsetehtyjä makuvesiä. Laita vesipulloon pari palaa lempihedelmiäsi tai marjoja, kokeile näiden sijaan myös tuoreta minttua joka tekee vedestä erityisen raikkaan.

Jos mietit helppoja lounasvaihtoehtoja helppo lounas valmistuu hetkessä grillissä, varhaiskaali on nyt sesongissa ja kaalista ja jauhelista voi valmistaa pikawokin.

20160715_174042

Kalasta saa mehukkaan lounaan paistamalla sen foliossa grillissä, tarjolla lisäksi bataattiranskalaisia chilillä ja kurkumalla maustettuna.

Salaatit valmituvat nopeasti, ja niitä voi syödä sellaisenaan tai grillata jotain kalaa tai kanaa vaikka nopeasti kylkeen. Tämä kesäinen salaatti on Sophia Lorenin keittokirjasta ja kulkenut mukana jo parisenkymmentä vuotta. Lisää salaattivinkkejä täältä

Herkullinen hedelmälautanen välipalaksi valmistuu marjoista ja hedelmistä. Jonka kanssa voi kokeilla esimerkiksi tätä sitruksista dippiä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *