Mistä on terveelliset herkut blogi tehty?

Hihhei ja tervetuloa Terveelliset herkut blogin pariin tänne uudelle terve.fi sivuston saitille. Blogin ulkoasu on hieman uudistunut ja varmasti tässä matkan varrella vielä hieman hioutuu uomiinsa, mutta hyvältä näyttää ainakin omasta mielestäni! Ajattelin tehdä pitkästä aikaa pienen esittelyn itsestäni jos mukaan etsiytyy uusia lukijoita?!

Täällä blogin takana kirjoittelee Tiina ja oon 38-vuotias (hui!) ruoasta ja terveydestä kiinnostunut nainen. Olen kirjoitellut tätä blogia nyt kolmisen vuotta harrastusmielessä ja oikeastaan kaikki alkoi siitä, että halusin motivoida itseäni parempien elämäntapojen suhteen. Lueskelin paljon blogeja ja koin että tuo voisi jollain tapaa olla myös oma juttu. Olen aina ollut tosi kiinnostunut ruoanlaitosta, kokki oli aikoinaan oma haaveammattini, vaikkakin todellisuus vei minut sitten ihan eri töiden pariin ja työskentelen päätoimisesti aivan toisella toimialalla markkinointitehtävissä.

Terveelliset herkut blogin takaa löydyn mä – Tiina.

No siitäkin huolimatta rakkaus ruokaan kuitenkin on säilynyt tähän päivään asti 🙂 Parempien elämäntapojen pariin minut itseasiassa johdatti 5 vuotias poikani, jonka syntymän myötä halusin panostaa entistä enemmän puhtaampaan ruokaan ja ylipäätään siihen mikä vaikutus ruokavaliolla voikaan olla jaksamiseen, hyvinvointiin, terveyteen ja sitä kautta jopa sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Jo heti alkuvaiheessa oli selvää että halusin muuttaa oman ruokavalioni sokerimattomampaan, puhtaampaan suuntaan. Olen tosi kiinnostunut siitä mikä vaikutus ruoalla on esimerkiksi suoliston hyvinvointiin, täällä esiin tuodut asiat ovat pitkälle omasta elämästä koettuja esimerkkejä mitkä ovat toimineet omalla kohdallani ja mitkä eivät. Luen toki paljon myös aiheesta ja olen kiinnostunut ruokatrendeistä ja suuntauksista, mutta loppupeleissä haluan jakaa ja tuoda tänne sellaisia reseptejä ja asioita esille joista on ollut eniten itselleni hyötyä. Reseptit-valikosta voit löytää runsaasti mun aiempia reseptejä, jonne tulen täydentämään uusia juttuja sitä mukaa kun ehdin!

Terveys ja hyvinvointi ei ole itsestäänselvyys ja se koostuu monesta eri asiasta, eikä läheskään kaikkiin asioihin me voida vaikuttaa, mutta esimerkiksi päivittäisillä ruokavalinnoilla voi olla paljonkin merkitystä isossa kuvassa. Minä haluan toivottavasti inspiroida ja tuoda uusia ajatuksia sulle miten loppupeleissä helposti ja vaivattomasti ruokavaliota voi muuttaa terveellisempään suuntaan, mausta ja laadusta tinkimättä. Tämä toimikoon myös itselle motivaattorina jatkaa hyväksi koetulla tiellä!

Tähän alkuun haluan jakaa sulle yhden maailman helpommista aamiaisvinkeistä, mikä on viime aikoina tainut itseltäkin hieman unohtua. Nimittäin tuorepuurot! Yhteen aikaan niitä tuli tehtyä tämän tästä, mutta välillä ne vain ovat jääneet. (Tää onkin mun kohdalla aika yleistä, että innostun jostain asiasta niin paljon että jaksan sitä kyllästymiseen asti, kunnes taas uusi aika koittaa). Mutta tässä siis helppoakin helpompi ohje, ainekset vain sekaisin ja yönyli jääkaappiin:

Tuorepuuro valmistuu kuin itsekseen -ainekset vain sekaisin ja odottamaan aamua yön yli jääkaappiin

 

Terveelliest herkut tuorepuuro

1 dl kaurahiutaleita (käytäthän gluteenittomia mikäli ruokavaliosi on täysin gluteeniton)
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl chiansiemeniä
2 dl kauramaitoa
2 rkl vadelmarahkaa (sokeriton)
pinnalle vadelmia ja mustikoita

 

Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat lukijat!

Terveelliset herkut voit löytää myös Instagramista @Terveellisetherkut sekä Facebookista

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *