Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Mielenkiintoista luettavaa liittyen terveyteen ja hyvinvointiin

Tässä vuodenvaihteessa on ilmestynyt paljon mielenkiintoisia kirjoja liittyen terveyteen ja hyvinvointiin. Oon sitä mieltä että lukeminen kannattaa aina ja niitä omia välillä ehkä pinttyneitäkin mielipiteitä ja totuuksia on hyvä tutkailla hieman toisenlaisista lähtökohdista, miettiä ja pureskella ja hakea kirjojen kautta sitä omaa ahaa-elämystä, sillä kaikkihan lähtee meistä itsestämme. Siitä tosin oon hieman harmissani että lukemiseen mulla jää aikaa ihan liian vähän, mutta tilanteesta riippuen välillä iltalukemisina saattaa mennä useampikin sivu ja välillä riittää yksikin aukeama.

Tuntuu että viime aikoina olen tarttunut mieluummin kirjaan kuin lähtenyt selailemaan blogeja tai artikkeleita netistä, jollain tapaa tässä ärsykkeitä täynnä olevassa maailmassa sitä välillä tarvitsee rauhoittumista ihan sen perinteisen kirjan parissa. Sitä paitsi mä tykkään että kirjaan voi palata, selailla, hyppiä, lukea välillä toisia kirjoja ja taas jatkaa sieltä. Kirjoitan välillä ylös muistiinpanoja jos kirjassa kirjoitetut herättää mussa ajatuksia vielä omien pohdintojen saralla tai ne herättää jotain muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Mutta kukin tavallaan. Tässä näitä mun tän hetken poimintoja.

Kirjat saatu blogin kautta

Anu Marinin Aktivoi aineenvaihduntasi kirja avaa helppolukuisesti mitä aineenvaihdunta oikeastaan on, mihin kaikkeen se vaikuttaa ja miten sitä pystyy aktivoimaan. Asiaa myös säästöliekistä, miten sitä voi herätellä ja hallita painoa ilman jatkuvaa laihduttamista. Stressi ja unenhallinta on myös aiheena lisäksi kirjassa on mukana myös treniohjelmat kotiin ja salille. Anu toimii Optimal Performance Centerillä hyvinvointivalmentajana ja personal trainerina.

Karla Niemisen olet hyvä tyyppi kirja kertoo käytännönläheisesti miten omia keskustelutaitoja voi parantaa, miten parantaa itsevarmuutta ja miten ihmisiin tutustuminen onnistuu paremmin. Kirjan vinkeistä on apua paitsi niille jotka kaipaavat enemmän verkostoja ja ystäviä työ- tai yksityiselämään, mutta myös niille joilla on hyvä monipuolinen sosiaalinen elämä.

Sanna Wikströmin Unelmakarttakirja on Hidasta-elämää sivuston perustajan ja hyvinvointikouluttajan teos. En oikeastaan ole paljoakaan harratanut oman elämän tavoitteiden tai unelmien suhteen varsinaista sparrausta, leikannut, liimannut tai rakentanut voimatauluja, mutta tämä kirja herättelee kivalla tavalla erilaisten harjoitteiden kautta uskaltamaan niiden omien unelmien äärelle. Kirjassa on myös nostettu esiin mitkä ovat niitä esteitä, miten niitä luomme ja miten niitä lähdetään purkamaan.

Timo Haikaraisen Lihaskasvu ja rasvanpoltto ennätysajassa on Fitran viime vuoden lopulla ilmestynyt teos jossa haastetaan lukija polttamaan rasvaa ja kasvattamaan lihasta saman aikaisesti. Timo Haikarainen on LitM ja kokenut personal traineri ja tehnyt ohjauksia yli 20 000 asiakkaalle. Kirjasta saat sekä ohjeita ruokavalioon, että treeniin ja ne soveltuvat niin aktiivisesti treenaville, kuin senioireille ja aloitteleville. Kirjassa on mukana myös asiakkaiden esimerkkejä, ns. hiljaista tietoa, joilla ylitetään ne tasanne vaiheet ja saadaan treeniin tehoja ja uutta puhtia. Tuloksia saa 3-5 treenillä viikossa, turvallisesti ja tehokkaasti. Kirjassa on hyvin selitetty myös miksi monet suositut harjoitus- ja ruokavalio-ohjeet eivät toimi. Mukana paljon käytännönläheisiä liikeohjeita.

Suositun Tikis-hyvinvointiyhteisön Tikis-treenihaasteet kirja ilmestyi viime vuoden puolella ja kirja haastaa sinut viidellä haasteella, jotka ovat; vatsalihashaaste, punnerrushaaste, bootyhaaste, leuanvetohaaste ja Hiit-haaste. Jokainen haaste käydään läpi liikkeiden oikeaoppisella ohjeistuksella, suoritustekniikoilla ja mukana on lisäksi eri tasoiset harjoitusohjelmat kyseisen haasteen saavuttamiselle, vammoja välttäen.

David Jonssonin Vatsan Viisaus ja suoliston salat kirjasta teinkin jo oman postauksen, jonka voit käydä lukemassa täältä. Kirja pureutuu siis vatsaan ja suolistoon merkityksestä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Vatsassa sanotaan olevan toiset aivot ja tämä kirja kertoo helppotajuisesti ruoansulatuselimistön toimintaperiaatteet ja bakteerien (niin hyvien kuin huonojen) merkityksestä niin sairauksiin kuin terveyteen. Painonhallinnnassa suoliston mikrobitasapainolla on ratkaiseva merkitys.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Kommentit (1)

  1. Suositus

    Miia Huitin Stressikupla-kirja on kirjasuositukseni ihan kaikille!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *