Syksyn kirjavinkit (Terveys ja hyvinvointi)

”Nähdäksemme sateenkaaren, meidän on ensin kestettävä sadetta”
*Tuotteet saatu blogin kautta

Tänä syksynä on taas ilmestynyt useita mielenkiintoisia kirjoja, poimin tähän muutamia suosikkeja terveyteen ja hyvinvointiin liityen. Näillä kirjoilla on yllättävänkin paljon yhteistä, tulokulma asioihin on vain hieman eri. Lisäksi pelkän lukemisen sijaan näissä kirjoissa halutaan haastaa lukijaa myös tehtävien avulla.. Ja tottahan se kun sivuttua aihetta joutuu pohdiskelemaan syvemmin analysoiden, itseä kuunnellen asiat aukeavat usein enemmän kuin vain tekstiä selaillen. Tämä vaatii enemmän lukijalta, mutta toisaalta myös antaa enemmän.

TUNNESYÖMINEN

Ravitsemusterapeutti Anette Palsan ja Maare Kauppisen teos Tunnesyöminen – löydä terve suhde itseesi ja ruokaan kertoo helppotajuisesti mistä tunnesyömisessä on kyse. Kirjassa on hyvin kuvattu erilaisia tunteita ja niiden mahdollista vaikutusta syömiseen. Mukana on myös hyödyllisiä harjoituksia ja tehtäviä. Kirja toimii paitsi itsehoitoon tunnistamaan omia tunteita ja niiden vaikutuksia syömiseen, antaen mahdollisuuden muuttaa omia syömistottumuksiaan. Tiedostaminen on jo tie muutokseen. Sopii myös ammattilaisille työskentelyn avuksi. Itse koin jo heti ensimmäisten sivujen kohdalla ahaa-elämyksiä, miten esimerkiksi häpeä voi laukaista syömisen. Tämä kirja auttaa tunnistamaan kehon viestejä ja tunteita.

TIE TASAPAINOON

On Inderjit Kaur Khalsan viiden viikon joogaohjelma pelottomuuteen. Ketä olemme, mikä on tehtävämme ja miten kohdata pelkomme? Jooga- ja kirjoitusharjoitusten ja muiden tehtävien avulla on tarkoitus sukeltaa syvälle sisimpäämme saaden irti meistä enemmän ketä olemme. Inderjit on kundaliinijoogankoulun perustaja ja opettaja jo 17 vuoden ajalta.

SYDÄMEN MATKAOPAS – naisen vaiettu voima

Kirsi Rannon kirjoittama Sydämen matkaopas on aika erilainen hyvinvointi kirja. Siinä puhutaan lempeästi energioista, enkeleistä ja meissä kaikissa sisällä olevasta voimasta. Miten harjoittaa sydämen ja intuition ääntä niin että kaikki on mahdollista. Mukana meditaatio ohjeita, tehtäviä ja kysymyksiä herättämään ajatuksia mitä haluat, kuka olet ja mitä ovat unelmasi. Kirjan ajatuksena on auttaa naisia menestymään elämässä. Tutustua kehoosi, naiseuteen ja seksuaalisuuteen sekä intohimoihin.

VOITTAVAT TAVAT

Voittavat tavat tehtäväkirjan tarkoituksena on luoda toimintatapoja jotka johtavat kohti päämäärää. Kirjan kirjoittajina ovat Aleksi Tossavainen, LitM, psyykkinen valmentaja (sert.) on erikoistunut urheilu- ja liikuntapsykologiaan ja työskentelee kokonaisvaltaisen valmennuksen kouluttajana Eerikkilän Urheiluopistossa. Jerry Hietaniemi, LitM taistelee tyypin 2 diabeteksen maailmanlaajuisen epidemian eliminoimiseksi. Hän on tyypin 2 diabeteksen peruuttamiseen ja elintapahoitoon keskittyvän Lempi-lääkärikeskuksen perustaja ja markkinointipäällikkö. Elias Huhtinen on fysiikkavalmentaja, joka uskoo kehon ja mielen yhteistyöhön, sekä hyvinvoinnin merkitykseen tavoitteiden saavuttamisessa. Elias valmentaa ammatikseen sekä urheilijoita että kuntoilijoita.

Kirja sisältää harjoituksia joiden avulla saada aikaan pysyvää muutosta luoden arkeen suunnitelmallisuutta.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *