Maukkain tonnikalapasta kasviksilla!

Tuore basillika maustaa tonnikalapastan

Eipä ole hetkeen tullut tehtyä näin hyvää pastaa, vaikka itse sanonkin. Lisäksi tässä pastassa on puolet kesäkurpitsaa ja puolet gluteenitonta pastaa, eikä tätä edes huomaa maussa! Jos haluat lisäillä helposti ja maistuvasti kasviksia normi ruokavalioon niin ehdotan että kokeilet ainakin tätä reseptiä!

Mitä sitten on kesäkurpitsa-pasta? No nimensä mukaan kesäkurpitsaa joka on vain leikattu spagetin/nuudelin muotoon. Tähän tarkoitukseen kaupoista on saatavilla jos jonkin näköistä tähän tarkoitukseen olevaa raastinta, mutta se onnistuu myöskin juustohöylällä ja veitsellä. Tai kuten itse tein; kuorimaveitsellä. Kuorimaveitsellä leikataan kesäkurpitsasta pituussuunnassa pitkiä suikaleita jotka vielä veitsellä leikataan halutun levyisiksi. Ja jotta lopputuloksesta ei tule vetinen /pasta pysyy napakkana eikä hajoa tai muutu mössöksi kannattaa kesäkurpitsa tähän kyseiseen pastaan lisätä vasta iiiiiihan siellä loppuvaiheessa. Mikään ei estä sinua tekemästä koko settiä kesäkurpitsasta, tai vaikkapa kahta kolmasosaa, mutta itse tein 50-50 periaatteella ja tämä kyllä maistui naaaaamilta.

Annos on varsin tuhti, mutta jos nälkä on suuri niin tämä menee kyllä yksinkin. Tai sitten se on varsin passeli toisen kanssa jaettavaksi 🙂 <3

Pastasta puolet on korvattu kesäkurpitsasta leikatuilla suikaleilla.

Kesäkurpitsa-tonnikalapastaa kasviksilla

Ainekset (2 annosta)

1 prk
tonnikalaa
3 dl
tomaattimurskaa
1-2 kpl
valkosipulin kynsiä
10 kpl
minitomaatteja
1 kpl
kesäkurpitsaa (ohuksi pastaksi leikattuna)
1/2 kpl
paprika (ohuiksi suikaleiksi leikattuna)
1 kpl
spagettia (noin 2 sormen paksuinen nippu)
1 dl
tuoretta basillikaa
1 ripaus
suolaa ja mustapippuria
1/2 kpl
limen mehu
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Leikkaa kuorimaveitsellä/juustohöyllällä/raastimella kesäkurpitsasta pituussuunnassa ohuita suikaleita, leikkaa suikaleet vielä ohuemmaksi ”pastaksi” veitsellä. Kuori ja leikkaa muut ainekset valmiiksi.

Laita gluteeniton spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen, ohjeen mukaiseksi ajaksi (n. 10 minuuttia)

Paista paistinpannulla paprikasuikaleet, tomaatit, valkosipuli kuullottaen kevyesti (jätä nämä kuitenkin napakoiksi suutuntumaltaan). Lisää tonnikala ja tomaattimurska, limen mehu, suola ja mustapippuri. Lisää sekaan gluteeniton spagetti, kun se on kypsää ja kääntele spagettia kastikkeessa, jotta siihen tarttuu kunnolla makuja.

Lisää juuri ennen tarjoilua kesäkurpitsapasta sekä basillika kastikkeeseen, kääntele ja syö välittömästi 🙂

Ainekset

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *