Maukas tofu-kasvispata uunissa

Patavuoat on helppoa ruokaa jota tulee valmistettua erityisesti viikonloppuisin. Hommaa on loppupeleissä aika vähän kunhan vain malttaa pilkkoa ainekset, lisätä ne pataan ja uuni hoitaa loput sillä aikaa kun voi itse touhuilla muuta. Tästä kasvispadasta tuli kyllä oma suosikki sillä siinä on runsaasti makua ja silti se on sopivan täyttävä, mutta ei kuitenkaan liian raskas. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Usein aika mauttomaksi jäävä tofukin saa tässä reseptissä runsaasti makua kun se saa riittävän kauan imeä itseensä makuja mausteissa liemessä.

Hyvä pata on muuten must juttu keittiössä. Olen tämän oman Beka-merkkisen padan saanut äidiltäni varmaan 10 vuotta sitten ja edelleen se toimii moitteettomasti. Mä arvostan sitä että ruoanvalmistamiseen tarkoitetut astiat on helppo puhdistaa ja tämä totisesti on, hyvä pata myös kypsentää ruoan jättäen sen kosteaksi ja meheväksi. Näin niitä tulee oikeasti myös käytettyä eikä ne vain loju astiakaapin perukoilla.

Tofu-kasvispata uunissa

Ainekset (6 annosta)

1 pkt
maustamaton tofua (270g) (pilkottuna)
500 g
tomaattimurskaa
3 dl
vettä
3-4 kpl
laakerinlehtiä
1 dl
aurinkokuivattua tomaatteja
2-3 dl
kikherneitä (kypsennettyjä)
1 kpl
pieni munakoiso pilkottuna
2 kpl
sipulia (pieneksi pilkottuna)
2-3 kpl
valkosipulin kynsiä (pieneksi pilkottuina)
1 kpl
paprika (pilkottuna)
2-3 dl
kirksikkatomaatteja
1 kpl
punainen chili (pienksi pilkottuna)
2-3 dl
parsakaalia
2-3 dl
gluteenitonta makaronia
1 tl
suolaa ja mustapippuria
raasta halutessasi annoksen pinnalle hieman parmesan juustoa
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 1 h 00 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Pilko kasvikset, gluteenittomat makaronit (keittämättömät) ja tofu uunipataan ja lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet kannelliseen uunipataan. Laita pata 200 asteiseen uuniin n. 30 minuutiksi. Tarkasta nesteen määrä n. puolivälissä kypsennystä ja lisää tarvittaessa vettä pataan, ettei ainekset kuivu.

Ainekset

Kommentit (1)
  1. Tätä haluan kokeilla!:) meillä on pari vuotta syöty kasvispainotteisesti, mutta vasta ihan viime aikoina olemme ihastuneet tofuun. Yleensä paistan se pannulla esim wokkeihin, mutta ovathan uuniruoat vaan arkeen niin käteviä 🙂

    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *