Maukas jauheliha-kasviskeitto lounaaksi

 

Perus arkiruoka on siitä ”ihanaa” että yleensä tiedät jo ruokaa valmistaessa mitä tehdä ja about miltä lopputulos tulee maistumaan. Sitä aika helposti jumiutuu siihen perus kerran hyväksi koettuun reseptiin jota ei tarvitse paljoa miettiä eikä mittailla. Yks tälläinen ruoka on ainakin jauhelihakeitto, sitä  on kutakuinkin sillä samalla perus reseptillä tullu tehtyä tässä aika ajoin vuosikaudet. Tää on myös sellainen ruoka mikä yleensä maistuu lapselle joten ihan liian eksoottista en halua lähteä hänen kanssaan edes kikkailemaan ja kokeilemaan sillä tiedän että tällöin ruoka jää taatusti syömättä.

Nooooo kaavoihin kangistuneena halusin muuttaa reseptiä edes hieman toiseen suuntaan ja kyllä kannatti. Joten jos tänää mietit mitä perus arkiruokaa sitä taas tehtäisiin vilaisepas tää resepti!

Jauheliha-kasviskeitto

Ainekset (5 annosta)

400 g
luomu jauhelihaa
1 kpl
sipuli (pieneksi pilkottuna)
1-2 kpl
valkosipulin kynsiä (pieneksi pilkottuna)
2-3 kpl
laakerinlehtiä (kuivattuja)
150-200 g
bataattia (pieneksi pilkottuna)
2-3 kpl
porkkanoita (pieneksi pilkottuna)
0,5 prk
n. 100g valmiiksi keitettyjä vihreitä/punaisia linssejä
1 dl
kauramakaronia
1 dl
pakastemaissia
reilu 1 litra
vettä (lisää tarvittaessa)
1 ripaus
suolaa ja maustepippuria
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kuori ja pilko bataatit, porkkanat ja sipulit. Laita kasvikset kiehumaan veteen ja lisää sekaan mausteet. Paista paistinpannulla jauheliha ja lisää se keiton sekaan yhdessä kauramakaronien ja linssien kanssa. Kaada linsseistä neste pois ennen keittoon lisäämistä. Keitä kunnes makaronit ja kasvikset ovat kypsiä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *