Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Mansikka herkku isälle (ilman valkoista sokeria, gluteeniton)

Terveellisten herkkujen mansikka jälkkäri taivaallisella crumblella

Tulevana viikonloppuna juhlistetaan kaikkia isiä <3 Halusin tehdä jonkin kivan reseptin joka voisi toimia isänpäivän herkkuna ja tässä tulee tosi helppo ja maukas mansikka jäädyke gluteenittomalla keksicrumblella. En ole pitkään aikaan ehtinyt lueskelemaan kanssakollegoiden ruokablogeja mikä on harmi, mutta nyt otin oikein ajatuksella aikaa katsella mitä kaikkea huippua muut ovatkaan keksineet.

Kuola herähti välittömästi kielelle kun näin tämän Foodfaithfitnessin sivuilla olevan terveellisen jäädytetyn mansikkajälkkärin ohjeen. Ja halusin testata miten tämä toimii, tosi maukas resepti ja voin lämpimästi suositella tätä eteenpäinkin. Eritoten tuo pohjalle ja päälle tuleva crumble on jotain niin järkyttävän hyvää että sitä tekisi mieli syödä sellaisenaan! Toimii aivan ihanasti raikkaan ja kevyen mansikkatäytteen kera. Hieman sovelsin reseptiä omien ruokatarpeiden mukaan ja tässä tulee!!

Ihanaa isänpäivää kaikille isille <3 ja terveiset omalle isälle tuolle pilvenreunalle.

Crumble oli niin taivaallisen hyvää että sitä voisi syödä pellillisen sellaisenaan!
Mansikka toimii erinomaisesti raikkaana täytteenä crumblen kera

Hyvää isänpäivää isät!

Jäädytetty mansikka jälkiruoka gluteeniton

Ainekset
( 10 Annosta )

Crumble
3 rkl
gheetä ja ripaus suolaa (tai voita) (sulatettuna)
3,25 dl
gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl
kookossokeria
2 dl
pekaanipähkinöitä pieneksi (pilkottuna)
Mansikkatäyte
2
2 munanvalkuaista
2 rkl
koivusokeria=xylitolia, voit käyttää myös muuta makeutusta esim. kookossokeria, erytritolia, steviaa jne)
400 g
pakastemansikoita (jäisinä)
2 rkl
sitruunan mehua
4 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Jauha pekaanipähkinät tehosekoittimessa tai veitsellä muruksi. Sekoita crumblen ainekset kulhossa ja levitä seos uunipellille. Paista uunissa n. 15 minuuttia, kääntele seosta ainakin kaksi kertaa paiston aikana.

Valmista mansikkatäyte sillä aikaa kun crumble on uunissa. Laita yleiskoneeseen tai sekoita tehosekoittimella munanvalkuaisia, makeutusainetta sekä jäisiä mansikoita noin 10 minuuttia kunnes täyte on kuohkeaa.

Anna crumblen jäähtyä hetki. Levitä noin puolet seoksesta vuoan pohjalle. Kaada tämän jälkeen mansikkatäyte murujen päälle ja lisää lopuksi loput murut mansikkatäytteen pinnalle. Pakasta n. 4 tuntia ennen tarjoilua.

Ainekset

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *