Mansikka cupcaket (gluteeniton)


Joko sä olet ehtinyt säilömään mansikoita talven varalle? Omaan pakkaseen meni jo pari laatikollista ja voi olla että vielä yhden laatikon käyn ostamassa, että riittävät varmasti talven varalle. Niin ihania kun mansikat ovatkin, kyllä niiden maku on parhaimmillaan tuoreena. Siispä olenkin (tänäkin vuonna) yrittänyt ottaa kaiken irti tästä mansikkakaudesta ja tuoreita mansikoita on tullut nautittua lähes päivittäin. En minä niihin taida kyllästyä koskaan!

Täydellisen pehmeät ja maukkaat cupcaket valmistuvat nopeasti. Täytteenä näissä herkullinen mansikkavaahto joka on valmistettu mansikoista ja Kaslinkin kaurakermasta.

Mansikka cupcaket gluteeniton

Ainekset (7 annosta)

3 rkl
gheetä (kirkastettua voita)
0,75 dl
kookossokeria
1 kpl
kananmuna
2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 ripaus
suolaa
1 ripaus
vaniljajauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
vaniljasoijamaitoa (tai muuta maitojuomaa)
1,5 dl
tuoreita mansikoita (pieneksi pilkottuna)
täyte
1 dl
Kaslink kaurakermaa
0,5 tl
vaniljajauhetta
2 rkl
koivusokeria ((kookossokeria, erytritolia tms))
1 dl
tuoreita mansikoita
30 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 25 min

Tee näin:

Sekoita tehosekoittimella sulatettu ghee sokeriin ja lisää kananmuna. Sekoita leivinjauhe, vaniljajauhe ja ripaus suolaa jauhoihin toisessa astiassa ja lisää jauhoseos taikinaan samalla vatkaten. Lisää maito, sekoita lopuksi pilkotut mansikat varoen taikinaan. Lusikoi taikina paperisiin muffinssimuotteihin (n. 2/3) ja paista muffinssit uunissa 180 asteessa (kiertoilma) n. 20-25 minuuttia.

Anna muffinien jäähtyä. Valmista lopuksi täyte sekoittamalla ainekset tehosekoittimessa vaahdoksi. Nostele vaahto muffinien päälle ja tarjoa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *