Makeanhimoon: paistetut kaneliomenat

Aurinkoista maaliskuuta! Yksi helppoakin helpompi makeanhimon taltuttaja on paistetut kaneliomenat, näillä saa helposti taltutettua sitä tuoreen omenapiirakan himoa ja tämä valmistuu nopeasti yhdelle hengelle. Käytin itse hieman kirpakoita vihreitä omenia, jotka paistoin pannulla molemmin puolin neutraalin makuisessa oliiviöljyssä. Pinnalle raastoin hieman tuoretta sitruunan kuorta ja maistoin omenat ceylon-kanelilla. Omenat maistuvat esimerkiksi luonnonjogurtin kera, jonka pinnalla ripaus vielä kookossiirappia. Ihania höyryävän kuumina! nam!

Ceylon-kaneli eroaa ”normi” kaneleista että se sisältää vain vähän kumariinia, mita tavalliset kanelit sisältävät paljon. Kumariini on maksalle haitallinen aine ja jo yksi teelusikallinen tavallista kanelia päivässä ylittää kumariinin suositellun päiväannoksen. Ceylon-kaneli sisältää runsaasti antioksidantteja, folaattia, betaiinia, K-vitamiinia, sekä kivennäisaineita kuten kaliumia, kalsiumia, mangaania ja rautaa. Lisäksi ceylon-kaneli auttaa makeanhimoon. Ceylon-kanelia on myynnissä hyvin varustelluissa ruokakaupoissa, maustehyllyllä.

Paistetut omenat makeanhimoon

Tarvitset:

 • Omenia ohuina siivuina
 • ripauksen raastettua sitruunan kuorta
 • ripauksen ceylonkanelia
 • tilkan (neutraalinmakuista) oliiviöljyä paistamiseen
 • lisäksi: luonnonjogurttia, marjoja (+kookossiirappia)
Kommentit (4)
 1. toimii usein teen ja kookosöljyssä tai voissa tulee aivan hillittömän hyvää. käytätkö luomuomenia? entä maustatko paiston aikana tai jälkeen? joskus ”paistanut” ensin kanelin voissa ja sitten vasta omenat tulee täyteläisempi maku. toimii hyvin granolan/myslin kanssa myös.

  1. Terveelliset Herkut
   1.3.2018, 11:23

   Joo nää on kyllä herkkua! 🙂 Jos kotimaisia omenia ei ole saatavilla pyrin käyttämään luomua. Olen ripotellut kanelin omenien pintaan ennen paistoa, tulee tosiaan huomattavasti pehmeämpi ja täyteläisempi maku! Hyvä vinkki myös tuo etukäteen öljyssä/voissa paistaminen!

 2. Kanelitytön kakkuparatiisi
  1.3.2018, 21:28

  Ihana idea! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *