Luomuglögit joulupöytään!

*Kaupallinen yhteistyö: Raikastamo

Joulu on jo ovella! Ihanaa että vaikuttaisi ainakin siltä että se saadaan lähes koko maahan valkoisena! Jouluun kuuluu ehdottomasti glögit, oletko sinä muuten enemmän vaaleiden vai tummien glögien perään? Olen tähän mennessä pitänyt itse enemmän tummista punaisista glögeistä, mutta nyt kun sain testattavakseni näitä Raikastamon ihania luomu glögijuomia niin ihastuin varsinkin tuohon vaaleaan glögiin! Aivan ihastuttava maku.

Maistuuko sulle tumma vai vaalea glögi?
Kotimaiset Raikastamon glögit ovat täysin luomua
Tästä vaaleasta luomu omena-lime glögistä tuli kyllä oma suosikkini!
Tämä vaalea luomu omena-lime glögi ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria

Raikastamon vaalea omena-lime luomuglögi ei muuten sisällä lisättyä sokeria lainkaan! Silti maku on todella runsas ja makea. Vaalea omena-lime luomuglögi on valmistettu: vedestä, luomuomenatäysmehu tiivisteestä 98,5 %, luomulimetäysmehusta 1,5 %, sekä luomumausteista (inkivääri, neilikka, kaneli, kardemumma)

Ravintosisältö /100 g: Energia 158 kj/ 38 kcal, Rasva <0,5 g – Josta tyydyttynyttä <0,1 g, Hiilihydraatit 9,42 g – Josta sokereita 9,32 g, Ravintokuitu 0 g, Proteiini <0,5 g, Suola 0 g

Mutta ei yhtään huonommaksi jää punainenkaan luomuglögi! Jotain näiden glögien herkullisuudesta kertonee myös se että sain ensimmäistä kertaa myös oman 5 vuotiaan poikani maistamaan glögiä ja vieläpä siinä määrin tykästymään sen makuun, että poika on nyt pyytänyt lähes viikon ajan päivittäin lämmittämään pienen mukillisen tuota punaista glögijuomaa itselleen.

Punaisessa luomuglögissä maistuu hieman mustikka, herukka ja piparin maku. Sen ainesosaluettelo koostuu seuraavista aineista: Vesi, luomusokeri, luomurypäle-, luomumustikka- ja luomumustaherukkatäysmehu tiivisteestä, luomumausteet (inkivääri, neilikka, kaneli, kardemumma)

Glögilasiin voi laittaa lusikan sijaan myös kanelitangon jolla voi hämmennellä kuumaa juomaa, kanelitanko luovuttaa vielä hieman lisää jouluisia makuja glögin sekaan.

Ravintosisältö /100 g: Energia 245 kj/ 58 kcal, Rasva <0,5 g – Josta tyydyttynyttä <0,1 g, Hiilihydraatit 14,6 g – Josta sokereita 13,6 g, Ravintokuitu 0 g, Proteiini <0,5 g, Suola 0 g

Perinteisesti lämpimään glögijuomiin on laitettu lasin pohjalle hieman mantelilastu ja rusinoita, mutta kannattaa kokeilla niiden sijaan myös esimerkiksi kuivattua appelsiininkuorta, omenaa tai kuten itse laitoin sekaan hieman puolukoita. Glögilasiin voi laittaa lusikan sijaan myös kanelitangon jolla voi hämmennellä kuumaa juomaa, kanelitanko luovuttaa vielä hieman lisää jouluisia makuja glögin sekaan.

Perinteisten mantelilastujen ja rusinoiden sijaan laitoin glögin sekaan puolukoita
Raikastamon luomuglögeja on saatavana hyvin varustelluista K-kaupoista kautta maan.
Ihanaa joulun odotusta sinulle
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *