Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Lomatunnelmia Milanosta

Olin viime viikolla lyhyellä kolmen yön kaupunkilomalla Milanossa. Kaupunki on tuttu jo edelliseltä vuodelta (aiempi postaus täällä). Matkaseurana toimi tälläkin kertaa äitini ja mikäs siinä reissatessa kun meillä jutut käy niin hyvin yksiin ja tykätään samanlaisista jutuista (aka. shoppailusta ja rennon letkeästä oleilusta) niin matka meni varsin leppoisasti.

Kaupunki on helppo ja selkeä kulkuinen, hotelli kannattaa valita metroreitin varrelta sillä liikkuminen sillä on varsin helppoa, halpaa ja nopeaa. Ja koska kohteena on Italia kannattaa ehdottomasti ottaa irti kaikki sen ruokakulttuurista. Herkullisesti valmistetut kasvikset, puu-uunissa valmistetut pizzat ja käsin tehdyt pastat ovat todella herkullia (joskin oma vatsani ei tahdo kestää näitä useampaa päivää putkeen).

Gluteenittomia vaihtoehtoja on tarjolla toistaiseksi todella vähän joten valkoista vehnää välttelevälle tapakset ja ravintoloiden pastaherkut eivät ole se paras valinta, niiden herkullisuudesta huolimatta, tulipa taasen ainakin omalla kohdalla todettua että on syytä jatkossakin vältellä näitä. Iltapäivällä viiden-kuuden maissa alkava tapas-aika kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi, sillä silloin kahvilat ja ravintolat tarjoilevat ilmaiseksi ihania tapas annoksia yhden drinkin hinnalla. Syö siis niin paljon kuin jaksat ilmaiseksi! Tässä kannattaa ehdottomasti katsoa mitkä paikat ovat paikallisten suosimia.

Tässä vähän kuvia meidän reissulta.

Lounaalla
iltapäivän mohitot

Liikkuminen junilla on myös edullista ja nopeaa. Matka lentokentälle ja takaisin onnistuu helposti alta tunnissa.
tapaksia, mm. bruchettaa ja erilaisia leipiä serranokinkulla sekä kasviksilla, sekä oliiveja
Lounaalla nautittu maukas jumbo-pasta, jossa seassa jätti katkarapuja, munakoisia, tomaattia, valkosipulia ja yrttejä

Tän reissun aikana pyrin valitsemaan mahdollisimman paljon vege-annoksia ja tää kyllä kannatti! Tykkään älyttömästi munakoisosta ja tällä reissulla tuli kyllä syötyäkin sitä useassa eri muodossa ja nää vinkit menee taatusti myös oman kesän kokkailuihin mukaan.

Tosi herkullinen kiviuunipizza jossa täytteenä vain tomaattikastiketta, juustoa ja munakoisoa
Tää tapas-paikka ei ulkonäöllä hurmannut, mutta maut olivat herkullisia. Tarjolla oli mm. itse tehtyä pastaa, leivitettyjä munakoisoja, erilaisia kasviksia sekä salaatteja ja bruchetta ja foccatia leipää
Italialaiset jäätelöt on kyllä maailman parhaita. Itse otin vegaanista hedelmäjäätelöä sekä vegaani nutellaa, nämä molemmat jätskit olivat myös sokerittomia! Äidillä suklaa-kiiviä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *