Lastenkin herkku – marjakiisseli

Pienen kuusivuotiaan pojan äitinä sitä aika usein kamppailee sen kanssa mitä tänään syötäisiin ja mitä välipalaksi tai jälkiruoaksi. Aika paljon on kokeiltu 🙂

Tämä välipala pyyntö tuli suoraan lapselta, äiti voisitko tehdä meille marjakiisseliä? No tokiii, olenhan toki kiisseliä aina joskus tehnyt, mutta edelliskerrasta on varmasti valehtelematta vuosi tai kaksi aikaa -ainakin, hups. Tämä maailman helpoin ja yksinkertaisin välipala maistui kyllä lapselle siinä määrin että kulho oli tyhjänä jo parin päivän päästä. Ja kiisselihän on maailman yksinkertaisinta valmistaa! Mustikka-mansikkakiisseliä tehdään varmaan lähiaikoina uudestaan. Ja kyllä heräsi myös omat lapsuusmuistot mieleen, sillä muistan, että mummolassa oli lähes aina marjakiisseliä jälkiruoaksi ja maistuihan se.

Tapoja lienee useita, mutta omani menee kutakuinkin näin. Maistuu muuten hyvälle esimerkiksi luonnonjogurtin kera. Itse lisää osan marjoista vasta lopuksi kiisselin sekan, jotta niiden ravinteet säilyisivät hyvänä. Pienen osan laitan jo alkuvaiheessa veden sekaan kiehumaan, jotta niistä tulee kiisselin pohjaksi hyvä ”mehu”.

 

Marjakiisseli

Ainekset (8 annosta)

1 l
vettä
1 tl
vaniljajauhetta
4-6 dl
marjoja (mustikoita, mansikoita esim)
2 rkl
perunajauhoja 1 dl:n kylmää vettä sekoitettuna
2-3 rkl
koivusokeria
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Lisää kattilaan n. 1 litra vettä ia vaniljajauhe. Lisää osa marjoista jo kylmään veteen ja kiehauta. Sekoita 1 dl vettä ja perunajauhot kulhossa ja kaada perunajauhovesi lämpimään nesteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kuplahtaa pari kertaa, lisää loput marjat ja kaada kuuma kiisseli varoen astiaan. Lisää lopuksi pinnalle sokeri (käytin koivusokeria joka on mun lemppari tähän, voit halutessasi kokeilla myös muita makeuttajia esim. erytritoli, kookossokeria)

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *