Kylmäsavulohta porkkanasta?! (vegaani)

20161213_12495720161213_124952

Niin tähän on tultu, porkkanastakin saa itsetehtyä kylmäsavulohta?! 😀 Tämän joulukuun ylivoimaisesti kovin ruokatrendi tulee ehdottomasti PS. Olen vegaani tubettajien aka. Pajun ja Minnin tililtä. Leidit ovat ansiokkaasti versinoineet suomalaiseen makuun sopivaksi jenkkisivustolta löytäneensä reseptin. Reseptistä on tullut niin suuri hitti, että savuaromi on paikoitellen myyty loppuun ruokakaupoista! Ei hätää, ainakin täältä Jyväskylästä sitä näytti löytyvän useampi pullo! 🙂

Ja niin, pakkohan se oli tietysti laittaa testiin. Tiukka arvosana, menisikö tämä suoraan kylmäsavulohesta tietämättömälle? No ei, mutta maku on kyllä todella hyvä ja erinomainen, todella kiva kasvisvaihtoehto ja meinaan kyllä tehdä toistekin! Huomioksi itselle tosin, että ensi kerralla kannattaa valikoida käsittelyn helpottamiseksi niitä suuria ja keskisuuria porkkanoita, omani taisivat kuitenkin olla hieman liian pikkuruisia. Mutta saihan niistä pienet ruusut siltikin väkerrettyä. Ja resepti löytyy siis suoraan näiden naisten tube-tililtä, alla!

Lisukkeena omassa lounaskulhossani on punaista kvinoaa maustettuna öljyllä, suolalla, tuoreella inkiväärillä, sipulilla ja mintulla ja persiljalla. Lisäksi tuoretta avokadoa, salaattia ja paprikaa sekä porkkalaa.


Tallenna

Kommentit (6)
 1. Itse pääsin maistamaan kyseistä herkkua, kun vegaani-kaveri oli miehensä kanssa sitä väsännyt. Oli kyllä hyvää, se on myönnettävä! Kohtalaisen suuren vaivannäön kuitenkin vaatii? Vai mitä mieltä olet? Ehkäpä jos tekisi ison satsin kerralla.. Itseäni ehkä hitusen epäilyttää tuo savuaromi, kun tykkäisin suosia mahdollisimman luonnollisia aineksia. Kaikesta huolimatta saattaapa olla että silti rupean aikani kuluksi väsäämään joulupöytään! 😀
  ps. Kiitos ihanasta blogista,
  t. Aktiivinen lukija 🙂

  1. Terveelliset Herkut
   14.12.2016, 15:51

   No joo ehkä minäkin teen seuraavalla kerralla tosiaan isomman satsin, nopeahan tuo sinällään on tehdä, mutta vaatii paistoaikaa uunissa ja vielä marinoitumista pari päivää! 🙂 Suurin osa kaupoissa myytävistä kylmäsavulohista tehdään muuten myös aromilla, eikä suinkaan sillä ”oikealla” menetelmällä, mikä olisi tietysti paras! Katsoin tuota poppamiehen ainesosaluetteloa ja se sisältää luonnollista savuaromia (85%), vettä ja karamelliväriä (E150a). -> tuo E150a valmistetaan Eviran mukaan sokeria kuumentamalla. Prosessissa voidaan lisätä eri aineita, esimerkiksi. ammoniakkia tai ammoniumsuoloja (ammoniummenetelmä) ja lisäksi rikkidioksidia tai sulfiitteja (ammoniumsulfiittimenetelmä).

   Ajattelin kyllä kokeilla seuraavalla kerralla tehdä ihan ”graavi porkkalaa” eli tilliä ja suolaa savuaromin sijaan 😀

 2. Kyllästynyt
  14.12.2016, 15:31

  Älä laita mitään reseptejä, äläkä muutakaan muka yleiseen jakoon kuten ” Porkkanoista Kylmäsavukirjolohta” kun kerran pihtaat ohjetta!
  Mielestäni se on pakottamista kirjauta johonkin Blokkaajaksi, jotta saat tuon mainitsemani reseptin tm.

  Inhoan sieluni syvyydestä tällaista manipulointia.
  Parempi kun pidät itselläsi salatut resepti ohjeet ja yksin hykertelet niiden kanssa.
  Poista ne kokonaan. Ne vie vain turhaa aikaa, kun sivuillasi ei sanota että niiden saanti on kirjautumis pakotteen takana.

  Ylensä on niin että nuo reseptit ja tieto on jonkun toisen kehittämiä ja sitten joku alkaa niitä omimaan ja kikkailemaan.
  —————-
  Et ole ainoa näitä on muutamia muitakin ruokarespetien, Yrtti + Yrttihoidon ja ym . tiedon omivia. Kuitenkin totuus on että tiedot ovat satoja ja jopa tuhansia vuosia vanhoja.

  1. Terveelliset Herkut
   14.12.2016, 15:44

   Kyseinen resepti kyllä löytyy varsin helposti oheisesta upotetusta youtube-videosta. Vieläpä varsin hauskasti ja nopeasti esiteltynä. Ei ole tarkoitus millään tavalla pimittää kyseistä ohjetta keneltäkään, saati hykerrellä täällä reseptiä pimitellen 🙂 jos et halua katsoa reseptiä youtubesta, löytyy mm. täältä hesarin sivuila: http://www.hs.fi/ruoka/art-2000004886340.html
   iloista joulun odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *