Köyhän miehen lakkahillo (sokeriton)

Oletko törmännyt vielä köyhän miehen lakkahillo-reseptiin? Kuulin tästä työkaveriltani ja täytyi heti alkaa googlettemaan mistä oikein on kyse. Hillo keitetään vihreistä karviaisista ja porkkanoista, jotka soseutetaan ja hyytelöidään hillosokerilla. En tiedä kuka on alkuperäisen reseptin takana, mutta Googlesta löytyy useita reseptejä, osassa resepteistä karviaisia oli käytetty suhteessa enemmän kuin porkkanoita ja toisissa taas porkkanoita enemmän kuin karviaisia. Minä luotin keskitiehen ja laitoin karviaisia ja porkkanoita samassa suhteessa.

Koska halusin jättää omasta reseptistäni valkoisen sokerin pois, laitoin tilalle puolet hunajaa ja puolet kookospalmusokeria. Hyytelöimiseen käytin murskattuja chian-siemeniä. Hyvää tuli, maku kyllä muistuttaa jollain tapaa lakkahilloa, outoa. Tykkäsin hillosta kovasti varsinkin puuron päällä, tuoreiden vadelmien kera. KOKEILE!

20150829_185800

20150830_083948

Köyhän miehen lakkahillo

 • 500g porkkanoita
 • 500g vihreitä karviaisia
 • 1 dl vettä
 • 4 rkl murskattuja chian siemeniä
 • 1,5 dl makeusta (käytin 1/2 hunajaa ja puolet kookospalmusokeria, myös erytritoli, koivusokeri, vaahterasiirappi voisi toimia tässä).

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Keitä porkkanoita ja karviaisia desilitrassa vettä, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää sekaan makeutus ja chian siemenet, keitä vielä noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja soseuta tarvittaessa, purkita.

Kommentit (4)
 1. Tyhmä kysyy: makeutusta 1,5 MITÄ? 😀 ..eli desiä vai ruokalusikallista? 🙂

  Vaikuttaa muuten oudolta mutta juuri siksi kokeilemisen arvoiselta vinkiltä, kiitos tästä ja ihanaa alkusyksyä! 🙂

  1. Terveelliset Herkut
   1.9.2015, 11:23

   oi anteeksi, unohtui näköjään yksiköt reseptistä, dl oli kyseessä!

 2. Sanoit käyttäneesi hyytelöimiseen murskattuja chian-siemeniä, mutta reseptissä ei niitä mainita. Missä vaiheessa chia siemenet olisi hyvä hilloon lisätä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *