Kolmen ainesosan herkullinen salaatti pomelosta!

Nyt on sitruskausi menossa parhaimmillaan. Pomelo tuo greippien sukuun kuuluva isokokoinen paksukuorinen hedelmä. Onko sinulle tuttu? Pomeloiden hedelmäliha vaihtelee limenvihreästä tummanpunaiseen lajikkeesta riippuen, mutta kuoren väritys on aina kellanvihreä.

Pomelo sisältää runsaasti C-vitamiinia. Tuo sitrushedelmä on siitä vähän hassu ettei siinä ole juurikaan kirpeyttä kuten kanssa sisarissaan. Siitä on myös hyötyä ruoansulatukselle. Pomelon hedelmänliha on paljon kiinteämpää kuin esimerkiksi appelsiinissa. Itse kuorin siitä paitsi päällisen, irrotan hedelmälihan myöskin lohkoista, koska ne ovat mielestäni aika paksuja, eikä niin hyvänmakuisia, tämä on varsin helppoa sillä itse hedelmä ei valu juurikaan kuten muut sitrukset. Pomelon voi toki yksinkertaisuudessaan myös vain leikata kahtia ja kaivaa hedelmänlihaa suoraan hedelmänpuolikkaasta. Mutta kokeile tätä yhdistelmää joka voi vaikuttaa hieman oudolta, mutta vannon, että se toimii silti.

Pomeloiden hedelmäliha vaihtelee limenvihreästä tummanpunaiseen lajikkeesta riippuen

3 ainesosaa: Pomeloa, avokadoa ja basillikaa. NAM!

3 ainesosan pomelosalaatti

Ainekset (1 annos)

1 kpl
pomelo
1/2 kpl
avokado (pieneksi pilkottuna)
2 rkl
tuoretta basillikaa (pieneksi pilkottuna)
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kuori pomelo, irrota hedelmänlohkot toisistaan ja irrota hedelmänliha lohkoista. Lisää sekaan pieneksi pilkottu avokado sekä basillika. Sekoita ja nauti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *