Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Kevyet grilliherkut!

Me suomalaiset ollaan innokasta grillailukansaa, grilli pöhisee yhden jos toisen naapurissa -sato tai paistoi! Ja koska tää aihe on taas tänäkin vuonna hyvin ajankohtainen laitetaas hyväksi koettuja kevyempiä grillausvinkkejä taas jakoon!

Kaupoissa on ollut jo hetken aikaa myynnissä uusia perunoita ja jos joskus niin nyt niitä kannattaa syödä silläkin uhalla että kaikkien vatsa ei niitä kestä vaan kipeytyy helposti. Perunat sisältävät paljon tärkkelystä ja hiilihydraattia jonka vuoksi sitä moni välttelee. Oma vatsani ei perunaa suuria määriä jatkuvasti käytettynä kestä, mutta silläkin uhalla meinaan näitä nauttia, koska uudet perunat <3 Ja tiedoksi muuten muillekin perunaa vältteleville, että uusissa perunoissa on kolmannes vähemmän tärkkelystä kuin talven yli säilytetyissä, lisäksi ne sisältävät myös enemmän c-vitamiinia.

Uudet perunat toimivat paitsi perinteisellä tapaa, mutta suosittelen kokeilemaan niitä myös grillattuna! Pesun jälkeen, napakka napautus perunaan veitsen leveällä reunalla jotta saat perunan hieman halkeamaan, tällöin ne paitsi kypsyvät nopeammin, mutta myös imevät sisäänsä paremmin makeuja. Perunat grillausvuokaan ja päälle loraus hyvää oliiviöljyä, merisuolaa, kevätsipulia, sekä valkosipulinkynsiä (ja/tai mahdollisesti yrttejä) ja ei muuta kuin grilliin. Suosittelen paistamaan perunoita miedolla tai keskilämmöllä välillä käännellen jotta perunat kypsyvät tasaisesti eivätkä pääse palamaan. Mitä pienemmistä perunoista on kyse sitä nopeammin ne toki valmistuvat.

Uusien perunoiden kera suosittelen tarjoilemaan tätä joka kesäiksi perinteeksi muodostunutta rahka-ruohosipulilevitettä joka on hyvä parempi vaihtoehto tuorejuustoille, sekä näitä meheviä kanavartaita aasialaisella twistillä! Kylkeen raikas salaatti ja toimii varmasti. Perunat voi hyvin korvata myös folioon pilkotuilla kasviksilla ja yrteillä.

Ja jälkkäriksi aivan sairaan hyvät grillatut chiliananakset (kuva ja linkki lopussa)!

20160611_17001520160611_170019

Jos mietit mitä muuta kivaa grilliin voisi sujauttaa niin kokeileppas näitä leipäjuustolla täytettyjä herkkusieniä! Ohje täällä:

20150608_165431

Jälkiruoaksi ehdottomasti näitä grillissä paistettuja herkullisia chili-ananaksia! Ohje täällä

20160504_180703

Kommentit (2)

  1. Jenna

    Uudet perunat ovat niin parhaita! Kiitos taas kerran kivoista resepteistä, täältä saa aina inspiraatiota 🙂

    http://www.kaksiyhdenhinnalla.com/

    • Terveelliset Herkut

      kiitos, niin on! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *