Keveä kasvissosekeitto

Kasvissosekeitot on kyllä helppoja ja herkullisia arkiruokia, jotka maistuvat kaikenikäisille. Jostain syystä niitä on tullut tehtyä viime aikoina vähemmän, mutta muistinpa taas kuinka nopeasti keitto valmistuukaan. Kun juurekset on saatu kuorittua, keitto valmistuu lähes itsekseen. Sosekeittoa voi hyvin valmistaa isommankin satsin, usean päivän varalle sillä sehän usein vain makustuu paremmaksi jääkaapissa. Keittoa voi hyvin myös pakastaa.

Vaikka keitto onkin hyvää sellaisenaan saa siihen helposti lisää ruokaisuutta lisäämällä lopuksi keittoon esimerkiksi raejuustoa, leipäjuustokuutioita, myös erilaiset siemenet (erityisesti paahdetut) tuovat mielestäni sosekeittoihin suutuntumaa ja makua. Yksi toinen omista suosikeistani on myös valmis pororouhe, joka tuo erityisesti lisämakua sosekeittoihin.

Sosekeittoa voi tehdä kerralla vaikka isomman satsin, sen voi myös pakastaa
Sosekeitto on keveä ja maukas lounas

keveä kasvissosekeitto

Ainekset (4 annosta)

1 kpl
bataatti n. 200 g
1-2 kpl
porkkanoita
1 kpl
palsternakka n. 150-200g
1 kpl
sipuli
1,5 dl
kaurakermaa
1 ripaus
suolaa ja pippuria
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kuori ja pilko ainekset ja keitä kattilassa vdessä kunnes ovat sopivan pehmeitä. Kaada ylimääräistä nestettä pois kattilasta (itse jätän yleensä vettä sen verran että hieman kattilan pohja peittyy). Soseuta keitto ja lisää lopuksi kaurakerma ja mausteet. Kiehauta ja tarjoile, kuvassa pinnalla kaurakermaa sekä pieneksi pilkottua ruohosipulia.

Vinkki: sosekeiton pinnalle sopivat erinomaisesti raejuusto, leipäjuustokuutiot, tai erilaiset siemenet (erityisesti paahdetut) tai valmis pororouhe.

Kommentit (1)
  1. Ei ole viime aikoina itsekään paljoa tullut tehtyä kasvissosekeittoja. Ne on kyllä helppoja tehdä ja hyvän makuisia vaikka lounaaksi. Hyvä vinkki, lisätä jotakin siemeniä esimerkiksi. https://www.rioni.fi/lounas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *