Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Kesäsalaatti, nappaa ohje talteen!

20160526_140121

Kesäkuun eka! Onko siellä ketään? Nämä aurinkoiset kelit ovat varmaan karkoittaneet niin tämän kirjoittajan kuin kaikki lukijatkin siellä ruudun toisella puolella vihreämmille niityille, mutta vielä niille jotka syystä tai toisesta joutuvat töiden tai muiden pakollisten asioiden johdosta roikkumaan siellä ruutujen äärellä niin pistetääs näille keleille varsin passeli kesäsalaattiohje jakoon.

Täällä suunnalla yli kuukauden päivät ollaan pojan kanssa pyöritetty arkea keskenään ja tästä syystä en ole niin usein ehtinyt keittiöön reseptejä testailemaan kuin tahtoisin, mutta pieni irtiotto näistäkin on tehnyt ihan hyvää ja vihkojen ja paperien kulmat ovat alkaneet taas täyttyä uusista ideoista joita pitäisi tietysti nyt ja heti päästä testaamaan.

Illat ovat sujahtaneet ohi varsin nopeasti eikä pitkät monimutkaiset ruoat ole nyt houkuttaneet patojen ääreen laisinkaan. Onneksi on olemassa _salaatit_, koska kun vain jääkaapista löytyy vain riittävästi kasviksia ja jotain proteiinipitoista pääsee jo varsin pitkälle, kuten tämän kesäsalaatin kanssa kävi.

Kohta muuten saadaan taas kotimaisia mansikoita! Onko kukaan muu näistä yhtä innoissaan kuin minä? Mansikka on kyllä marja johon en varmaan kyllästy koskaan, ulkomaisia tuontimansikoita olen ostanut jo melko melko monta rasiaa, vaikkeivat ne missään nimessä vedä vertoja kotimaisille niin olenpahan päässyt hieman laannuttamaan mansikkahimojani 😀

Salaatin seassa muuten paahdettuja kurpitsansiemeniä joita löysin taannoin täältä Jyväskylän Minimanista. Aivan super koukuttavan herkullisia, paahdettuja ja hieman suolattuja siemeniä jotka toimivat myös salaateissa. Näitähän helppo paahdella itsekin!

Raikas kesäsalaatti

 • frisee, tai tammenlehtisalaattia
 • vesimelonia
 • avokadoa
 • paistettua kanaa
 • mansikoita
 • kirsikkatomaatteja
 • paahdettuja kurpitsansiemeniä
 • fetajuustoa

20160526_140110

Kommentit (2)

 1. Johanna

  Kiitos tästä salaattiohjeesta! Jostain syystä olen niin omiin kaavoihini kangistunut salaattien teossa, että salaatit näyttää lähes aina samalta ja alkaa kyllästyttään. Huomenna teen salaatin tällä ohjeella ja nautin!

  Oon seurannut sun blogia pitkään, jatka samaan malliin 🙂

  • Terveelliset Herkut

   Kiitos Johanna! Aurinkoista päivää sinne 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *