Kesäkurpitsa-jauhelihapyttis

Instagramin puolella @Terveellisetherkut-tilillä olen saanut paljon toiveita liittyen helppoihin ja nopeisiin arkiruokaresepteihin joten lupaan vastata tähän kysyntään paremmin ja laittaa enemmän jakoon reseptejä mitä itsellä tulee tehtyä työpäivän jälkeen. Useimmiten näitä samoja ruokia (ainakin osittain) syö kuusi vuotias lapsi, hänelle saataan keittää usein lisäksi perunaa/riisiä/makaroonia riippuen aina vähän tilanteesta ja päivästä, syön kyllä niitä usein itsekin, mutta toisinaan tekee mieli syödä vähän kevyemmin pienemmillä hiilareilla.

Tämä eräänä päivänä syöty kesäkurpitsapyttiksen oheen paistoin pakkasesta hirvenjauhelihaa, jota sinne jokunen paketti tuli syksyllä hamstrattua. Voit hyvin vaihtaa hirvenjauhelihan esimerkiksi luomunautaan, tai kasvisversiossa johonkin jauhelihan tapaiseen korvikkeeseen. Tän tyyppiset – kevyt freesaus pannulla ja ainekset sekaisin – eväät on itselleni aika perus arkiruokaa. Kasvikset saavat hyvin makua ja niitä tulee syötyä jopa huomaamatta. Sekaan meni lisäksi hieman tomaattimurskaa ja kaurakermaa.

Itselläni on aina jokin ruoka-aines mitä tulee hetkittäin käytettyä vähän joka ruokaan ja tällä kertaa se on suolakurkut! 😀 Kaupasta löysin sokerittomia suolakurkkuja (taisi olla Felixin?) joten niitä meni pyttiksen sekaan myös pilkottuna. Toimii erinomaisesti! Chiliä lisäsin vasta lopuksi sekaan, jotta sain oman annoksen myös lapselle ilman sitä.

Ainekset (2 annosta)

400 g
(hirven)jauhelihaa
1 kpl
kesäkurpitsa (n. 250-300 g)
1,5 dl
suolakurkkua kuutioina (sokeriton, esim Felix)
1 kpl
sipuli (kuutioina)
1 kpl
valkosipulinkynsi (pieneksi pilkottuna)
2 dl
tomaattimurskaa
1 dl
kaurakermaa
1 ripaus
suolaa ja mustapippuria
1 kpl
punainen chili (pieneksi pilkottuna)
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Ruskista jauheliha pannulla, lisää sekaan pilkotut sipulit.

Leikkaa kesäkurpitsa lohkoiksi ja lisää pannulle. Kuullosta kesäkurpitsaa sen verran että sä jää napakaksi, mutta kuitenkin kypsyy hieman. Lisää sekaan pieneksi pilkottu suolakurkku ja chili. Lisää lopuksi kaurakerma ja tomaattimurska ja hauduta hetki. Toimii sellaisenaan (tai halutsessasi esim keitetyn riisin/quinoan kera)

Ainekset

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *