Kesä tulee – ja jäätelöt!

Ihanaa kun kesä tulee ja jäätelöuutuudet!

Me suomalaiset syödään vuodessa hurjat 13 litraa vuodessa, mikä on eniten koko Euroopassa, maailmassa enemmän jäätelöä syödään vain Australiassa, Yhdysvalloissa ja Uudessa-Seelannissa. Vaikka jäätelö mielletään usein lämpien kelien kesäherkuksi, meidän suomalaisten jäätelöintoa ei voi ainakaan selittää kuumalla ilmastolla, sillä jäätelöä kuluu tasaiseen tahtiin ympäri vuoden.

Itse oon tosi innoissani että jäätelöaltaista alkaa löytyä valikoimaa myös maidottomien jäätelöiden ystäville, eikä pelkästään mehujää- ja sorbettiosastolta.

Mä oon itse jonkin verran tehnyt empiiristä tutkimusta ulkomailla reissatessa ja oon tullut siihen tulokseen että maailman ehkä parhaimmat jäätelöt löytyvät italiasta! Selkeät yksinkertaiset maut ja parhaat raaka-aineet niin ei voi mennä paljon pieleen. Olin siis enemmän kuin innoissan kun pääsin tämän yhteistyön merkeissä maistelemaan ja testailemaan Valsoia-merkkisen Italialisen jäätelövalmistajan jätskejä! ja parhautta että nämä ovat vielä täysin vegaanisia!

Valsoia-jäätelöperheestä löytyy yhteensä neljä erilaista jäätelövaihtoehtoa: Maidottomat suklaa- ja mantelirouhejäätelöpuikot (pakkauksessa 2+2), maidoton jäätelöpuikko suklaakuorrutteella (pakkauksessa 3kpl) , maidoton jäätelötuutti (pakkauksessa 4 kpl), sekä maidoton suklaa-vaniljajäätelö purkissa (300g)

Aiemmin vegaaniset vaihtoehdot on olleet no aika yksipuolisia eikä ne ole taineet kiinnostaa suurinta osaa kuluttajia, mutta kasvisruokavalion ja ylipäätään ruokavalion monipuolistumisen myötä on mahtavaa että vegaanisia vaihtoehtoja tulee myös herkkupuolelle ja nimenomaan jätskihyllylle. Nämä Valsoian-jäätelöt menevät varmasti täydestä jokaiselle joka arvostaa kermaista ja täyteläistä makua.

Maidoton jäätelöpuikko suklaakuorrutteella on isoja ”magnum”-kokoa, joissa paksu raksahteleva suklaakuorrute ja itse suklaa on erinomaisen makuista! Jätskipuikot on täysin maidottomia, laktoosittomia, gluteenittomia sekä valmistettu ilman palmuöljyä ja GMO vapaita. Pakkauksessa on yhteensä kolme maidotonta jäätelöpuikkoa suklaakuorrutteella.

Maidottomat suklaa- ja mantelirouhejäätelöpuikot ovat kooltaan aavistuksen verran pienempiä kuin edellä mainittu ”magnum-kokoinen” jäätelöpuikko. Pakkauksessa on yhteensä neljä jäätelöä, joista kaksi on mantelirouheella ja suklaalla päällystettyjä ja kaksi suklaakuorrutteella päällystettyjä suklaajäätelöpuikkoja. Maku molemmissa on erinomaisen pehmeä ja kermainen.

Testailimme jäätelöitä yhdessä lapsen kanssa ja jäätelötuutit osottautuivat näistä hänen suosikikseen. Herkku vaniljajäätelötuutti on kuorrutettu suklaakastikkeella ja mantelirouheella (maidoton, laktoositon, GMO vapaa, palmuöljytön). Pakkauksessa on yhteensä neljä tuuttia.

Hieman vaikea valinta oli sanoa omaa suosikkiani, sillä kaikissa oli oma juttunsa eivätkä nämä taatusti jää syömättä! Jos nyt on kuitenkin pakko valita joku ykkönen niin oma suosikkini oli tämä purkissa oleva maidoton suklaa-vaniljajäätelö, josta voi näin kesällä tekaista kesälomavieraiden varalle sen suurempia uurastelematta herkut jätskiannokset vaikkapa tuoreiden marjojen kera, kastikkeeksi vielä Valsoian myöskin vegaanista suklaavanukasta niin maistuu varmasti kaikille!

Ihania jäätelöhetkiä! Näitä herkkuja löytyy muuten hyvin varustelluista ruokakaupoista, kautta maan! Katso lähin jälleenmyyjäsi tästä.

Ja vinkkinä vielä, että Valsoialta on tulossa kesän lopussa kaksi cashew-pohjaista (soijatonta) jäätelöuuttuutta Caramello ja Tiramisu, nämä on kyllä myös ihan pakko testata!!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *