Terveelliset herkut
Terveelliset herkut

Mitä tänään syötäisiin? Helppo kauraburger ohje!

20160604_172030 20160604_172039

Muistatko vielä tämän suositun postaukseni ruokahyllyjen mielenkiintoisista uutuuksista? (v2. on muuten jo työn alla!) Siellä mainitsin Lidl-kauppojen paistopisteiden uusista 100% kauraleivistä, jotka ovat paitsi luomua myös kotimaisia. Maku on erinomainen ja olen niitä toisinaan ostanut, sillä kaura tuntuu viljalajikkeista sopivan parhaiten vatsalleni, leivällä ei tosin kannata korvata aterioita enkä näe muutenkaan järkeä että leipää pitäisi listä joka aterialle. Toisinaan se kyllä maistuu ja inspiroiduin käyttämään kauraleipää tällä kertaa burgerissa. Koska täytteitä tuli siinä määrin kasattua runsaasti jätin kansileivän suosiolla pois, oli täyttävää ja maukasta silti!

Leipä on nopeasti paistinpannulla paahdettu ja päällä kauraburgerissa on tuoretta babypinaattia, mehevä pannulla paistettu naudan jauhelihapihvi, kananmuna, hummusta (erittäin hyvää valmista myynnissä muuten esimerkiksi Lidlissä), paprikaa, tomaattia, kevätsipulia sekä tulista silmusalaattia*. Täynnä oikeita makuja ja raaka-aineita.

Tuo uusi tulinen silmusalaatti oli muuten erikoinen uusi tuttavuus. Kyseessä on siis retiisin, apilan ja sinimailasen versoja. Tulisuuden salaattiin tuo japanilainen Daikon-retiisi lajike. Maistoin salaattia alkuun enkä maistanut mitään tulisuutta, mutta Silmusalaatin-sivuilla kerrotaankin, että retiisissä itsessään on sinappiöljyä, jonka suun entsyymit pilkkovat ja vasta tämän jälkeen retiisin maku vapautuu. Eli tulisuudessa on selkeä viive ennen kuin sen maistaa. Kyseessä ei ole chilin kaltainen polte, vaan hennompi varsin miellyttävä! Suosittelen kokeilemaan.

20160604_172042 20160604_172049

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *