Herkkuja viikonloppuun – Raakasuklaa omenat!

Asiat kannattaa pitää yksinkertaisina, myös ruoanlaitossa on mun ykkösajatuksia. Koska hyvillä raaka-aineilla ei yksinkertaisesti voi mennä paljoa pieleen. Tämä simppeleistä simppelein idea on muhinut mun päässä jo pitkään. Olen varmaan jossain leffoissa ja amerikkalaisten ruokakuvissa nähnyt niiin superherkullisen näköisiä karamelliomenoita et oon pitkään päässä pohdiskellut miltä ne mahtavat a. maistua, b. kuinka ne loppupeleissä tehdään. Ja daa, ethän sä tarvitse kuin pelkkiä omenoita ja raakasuklaata johon dipata niitä! 🙂

Aika moni on kehunut tänä vuonna saaneensa mahtavia omenasatoja (tätä mieltä ei tosin ollut meidän pihan omenapuu, kun satoa lähti tänä vuonna tekemään!) Onneksi äidiltä tuodut omenat kestivät todella pitkään hyvänä ihan terassilla kulhossa. Valitsin tarkoituksella hieman pienempiä omenoita karkkiomenoiksi koska ajattelin että nämä varmasti maistuvat itseni lisäksi myös pojalle ja eipä se omena tässäkään tapauksessa kauas tippunut puusta 🙂

Nämä on niin yksinkertaisia valmistaa että toimivat hyvin varmasti myös esimerkiksi lastenkutsuilla. Puisiin grillitikkuihin tökätyt omenat kun on helppo syödä siitä suoraan sotkematta sormia. Ja hei mitä sanotte hienosta koristelusta, suklaan päälle olen ripotellut syötävää hilettä, jota löytyy ainakin Confetti kakkutarvikkeitä myyvästä kaupasta. Mitään makua / lisäarvoa sillä ei lopputulokseen varsinaisesti ole, mutta näyttää hauskalta.

Raakasuklaan valmistuksessa voit käyttää joko raakakaakaojauhetta ja siihen lisäksi kookosöljyä-mannaa ja/sekä kaakavoita. Tai raakakaakaomassaa.

Perus raakasuklaan valmistukseen tarvitset esimerkiksi seuraavat aineet

2-3 rkl Raakakaakaojauhetta

1 dl Kaakaovoita

2-3 rkl (mausta riippuen) makeutukseen jotain näistä esim. agavesiirappia, kookospalmusokeria, vaahterasiirappia, hunajaa ja steviaa. Itse suosin kahta ensimmäistä.

SIINÄPÄ NE! kolmella raaka-aineella voit valmistaa jo itse raaksuklaata! Jos haluat hifistellä voit lisätä sekaan kookosöljyä, lucumaa, macaa, goji-marjoja, kuivattuja marjoja tai hedelmiä, raastettua appelsiininkuorta, pähkinöitä, siemeniä ym ym.

 

Nyt viikonloppuna tulee mun rakas ystävä tyttönsä kanssa kyläilemään ja meillä on edessä varmaan touhun täyteinen viikonloppu.

Oikein ihanaa viikonloppua myös sulle <3

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *