Kalakulho!

Hei ystävät, kulhoruokien suurena ystävänä jälleen yksi vaihtoehto sinne korona-arjen keskelle. Ja nou hätä, tää tulee siinä vasemmalla kädellä. Tämäkin kaura-härkäpapurouhe pakkaus on mulle uus tuttavuus (ei ole maksettu mainos, eikä saatu tuote) kun haeskelin vaihtoehtoja normi riisi-pasta-peruna viidakon keskellä. Tuota on kuten kuvasta näkyy aika tuollaista pientä, ehkäpä risoton tyylistä lisuketta. Maku hyvin mieto, jyväinen/riisin tyylinen. Valmistettu täysjyväkaurasta sekä härkäpapurouheesta. Proteiinia hurjat 17 grammaa (100 grammassa) ja kuitua 9,8 grammaa.

Tuollaiset valmiit kylmäsavu- graavilohipakkaukset ovat mielestäni aika hyviä ja edullisia vaihtoehtoja pienempiin talouksiin, jos ja kun sitä isompaa kokonaista kalaa ei viitsi alkaa ostamaan kerralla. Tuote myös säilyy ihan hyvin, joka on hyvä juttu kun ylimääräistä kaupassa ravaamista täytyisi kuitenkin välttää näinä päivinä. Ja niillekin jotka eivät varsinaisesti pidä raasta kalasta, niin näitä voi hyvin myös kypsentää! Kokeile vaikka munakkaan sekaan, keittoihin, pastoihin jne.

Kalakulho parsalla ja limellä

Ainekset (2 annosta)

1,5 dl
kaura-härkäpapurouhetta
150 g
kylmäsavulohta
1 nippu
parsaa
1/2 kpl
limen mehu
1-2 kpl
valkosipulin kynsiä
1 ripaus
suolaa ja mustapippuria
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Kypsennä kaura-härkäpapurouhe vedessä n. 20 minuuttia. Kuori ja pilko parsat ja lisää ne samaan veteen n. 10 minuuttia ennen kaura-härkäpapurouheen valmistumista. Lisää sekaan myös pieneksi pilkottu valkosipulin kynsi. Kun kaura-härkäpapurouhe on kypsää  lisää sekaan pieneksi pilkottu kylmäsavulohi, limen mehu ja mausteet.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *