Täydellinen kahvilakokemus kotona

Sisältää kaupallisia linkkejä.

Sain jokunen aika sitten testattavakseni Nespresson uuden Lattissima One kahvikoneen. Täytyy sanoa että ennakkoluulot kahvikoneita kohtaan ovat omalla kohdallani aika suuret. En ole koskaan saanut hyvää kahvia kahvikoneista (ehkä kohdalleni on osunut vain heikkoja maanantaikappaleita?). Jokatapauksessa kiinnostus heräsi heti, sillä tässä uudessa koneessa tulee mukana tosi kätevä maidonvaahdotin. Tämä oli asia joka sai mut heti kiinnostumaan laitteesta, siis täydellistä maitovaahtoa, ihan oikeasta maidosta? helposti? nopeasti?

Kyllä, laitteessa on mukana maitosäiliö, johon mitataaan vain haluttu määrä maitoa ja laite vaahdottaa maidon hetkessä. Tää on musta ehdottomasti paras ominaisuus ja tekee lopputuloksesta aidosti kahvilatason kahvinautinnon. Miinusta ainoastaan siitä että vaahdottimessa ei suositella käytettävän kasvispohjaisia maitoja. Nespresso Lattissima One kahvikone on erittäin nopea käyttää sillä se valmistaa kupposen kuumaa 25 sekunnissa. Maitosäiliön puhdistaminenkin on tosi helppoa sillä sen voi pestä suoraan astianpesukoneessa.

Nespresso Lattissima One saa myös plussaa siitä että kone on kompaktin kokoinen ja mielestäni muotoilultaan myös oikein onnistunut. Mulla näissä kuvissa näkyvä kone on väriltään valkoinen, mutta sitä on saatavana myös harmaanruskeana.

Kahvikapseleiden suhteen olin aika skeptinen, sillä ennen tätä laitetta olen innostunut testailemaan suoraan paahtimoista saatavia paahdettuja ja jauhettuja kahveja. Laitteen mukana sain siis erilaisia kahvikapseleita testattavaksi ja näissä riitti kyllä tosi paljon valikoimaa niin vahvempien kuin miedompien makujen ystäville. Mukana ei ollut yhtään kitkerää ja happamanmakuista ”automaattikahvia”.

Nespresso Lattissima One kahvikoneella voi valmistaa niin espresson, cappuccinon, latten tai pitkän lungo-kahvin. Laitteessa on automaattisesti ohjelmoitu tietty määrä vettä eri kahvilaaduille, mutta veden määrää voi säätää myös itse jos haluaakin tehdä kahvin isompaan tai pienempään kuppiin mitä laitteen esiasetuksissa on. Asetukset olivat ainakin heti sopivat omaan käyttööni, joten en ole lähtenyt muuttamaan niitä ainakaan toistaiseksi, mutta hyvä ominaisuus jos haluaa näitä säätää.

Laitteen käyttö on ollu todella helppoa ja yksinkertaista. Myös puhdistaminen onnistuu helposti sillä laitteessa on myös automaattinen puhdistustoiminto. Laite katkaisee virrat myös automaattisesti 9 minuutin jälkeen mikäli sitä ei käytetä. Laite ilmoittaa myös kun on tarve kalkinpoistolle. Itse kahvikapseleita voi tilata suoraan Nespresson omasta nettikaupasta tai sitten jälleenmyyjien kautta.

Olen siis viimeisen kuukauden aika siirtänyt normi kahvinkeittimen syrjään ja valmistanut aivan kaikki kahvit pelkästään tällä koneella. Nespresso Lattissima One saa vahvan suosituksen multa. Lisää Nespresso Latissima One kahvikoneesta.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *