Juhlava uudenvuoden salaatti täynnä hyvää tekeviä ruoka-aineita

Uuden vuoden juhlava ja herkullinen salaatti pitää sisällään hieman suolaista ja makeaa. Koostin salaattipohjan normi jääsalaatti sekä pinaatti. Pinaatti onkin melkoinen terveyspommi ja käytän sitä usein salaateissa. Pinaatti auttaa ruoansulatuksesssa ja sisältää runsaasti K-vitamiinia. K-vitamiiini tekee hyvää erityisesti luiden hyvinvoinnille sekä suolistolle sillä se puhdistaa hyvin kuona-aineita pois paksusuolesta. Näin talviaikaan kun iho kuivaa melkoisesti on pinaatista hyötyä myös kutisevalle ja kuivalle iholle. Mikäli pinaatin syönti sellaisenaan tökkii lisää sitä kourallinen vaikka smoothien joukkoon ja nauti se nestemäisessä muodossa.

pinaatista hyötyä myös kutisevalle ja kuivalle iholle

Jos käytät normipinaattia kannattaa se höyryttää tai keittää oksaalihapon takia joka vähenee kypsentäessä. Kotimaista baby leaf luomu pinaattia voi nauttia myös raakana.

Käytin salaatissa myös granaattiomenan siemeniä jotka ovat kuin pieniä rubiineja. Granaattiomena sisältää runsaasti ikääntymistä estäviä antioksidantteja. Myös muita terveyshyötyjä sillä on, sen on esimerkiksi todettu vähentävän plakkia, jota koostuu verisuonten seinämiin. Lisäksi granaattiomena heikentää useiden bakteerien ja virusten kasvua. Se voi alentaa myös veren LDL-kolesterolipitoisuutta.

Tuoreita viikunoita on aika harvoin tarjolla, mutta nyt niitä löysin. Voit korvata viikunat myös kuivatuilla. Viikunat sisältävät kalsiumia, kaliumia, fosforia, natriumia ja magnesiumia. Lisäksi niissä on rutkasti kuitua ja vitamiineja kuten karotenoideja, K-vitamiinia ja folaattia.

Kokeile! Tää salaatti on täynnä sinulle hyvää tekeviä ainesosia!

 

Tähän loppuun mä haluan kiittää tästä kuluneesta vuodesta. Tuokoon uusi vuosi mukanaan paljon hyvää <3

 

”Uuden vuoden kynnyksellä edessä on sata ovea, tuhat tietä.
Valitse sydämelläsi, punnitse tunteella, käytä hivenen järkeä.

Ovet on tehty avattaviksi, tiet tallattaviksi, elämä elettäväksi.
Jos erehdyt, uskalla itkeä,
uskalla nauraa, uskalla muuttaa suuntaa.
Ei mikään kasva ilman vettä, ei ihminen kypsy kyynelittä.
Mutta silti odota parasta, älä pelkää pahinta, niin saat mitä ansaitset.”

Teksti: Ajatus sinulle blogi

Uuden vuoden salaatti

Ainekset (4 annosta)

1 puntti
jääsalaattia
2-3 kourallista
baby leaf pinaattia
4-5 rkl
granaattiomenansiemeniä
3-4 kpl
tuoreita viikunoita
150 g
fetajuustoa
1/3 kpl
kurkkua (pieneksi pilkottuna)
1 rkl
oliiviöljyä
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Pese ja revi salaatti ja pinaatti pieneksi. Jos käytät normaalipinaattia höyrytä sitä hetki ennen käyttöä (Baby leaf pinaattia voi käyttää myös raakana). Pilko fetajuusto. Halkaise granaattiomena ja kopauta puulusikalla kuoripuolelle saadaksesi irti siemenet / voit ”kaivaa” siemeniä myös haarukalla granaattiomenasta. Pilko viikunat ja kurkku, kokoa salaatti ja lisää siihen tilkka öljyä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *